DESPRE CE E VORBA

Pana sa citesc aceasta carte, cand auzeam de diete personalizate ma gandeam la dieta in care medicul nutritionist iti introduce niste alimente, in functie de ce spui tu ca-ti place sau de ce crede el ca ai nevoie.

In cartea Doctorului Golay insa, personalizarea are la baza tipul de personalitate, pe care v-il descoperiti in capitolul 3 prin Testul Persona al cunoscutului Carl Jung.

Pentru fiecare personalitate, cartea contine sfaturi despre ce va ajuta sa duceti la capat un regim. Unii vor descoperi ca le-ar prinde bine un jurnal alimentar in timp ce altii, ca ar trebui sa aleaga un regim disociat.

FARA DIETE MINUNE

O alta surpriza a venit cand, asteptandu-ma sa citesc diete cu alimente interzise, am dat peste sfatul insistent de a nu iti interzice nimic. "Nu suprimati, ci reduceti sau inlocuiti!"

In urma celor 30 de ani de experienta in domeniu, Golay este convins ca pentru a va atinge greutatea ideala trebuie sa va urmariti aportul de calorii si consumul energetic. Primeaza nu CE mancati ci CAT. Iar daca ati mancat peste masura apelati la sport pentru a arde caloriile suplimentare.

CE ADUCE NOU

Cartea atinge si subiecte de care te lovesti mai rar. Autorul ia la rand fiecare medicament de slabit mai cunoscut si ii prezinta efectele secundare. Apoi provoaca la un test al tulburarilor de compartament sexual si vorbeste despre legatura dintre sexualitate si obezitate.

Prin urmare cred ca merita sa-i dati o sansa. Nu e o carte obisnuita despre diete si ce veti afla s-ar putea sa va suprinda si sa va schimbe.. Pretul cartii il vedeti aici. Dupa mine, este unul bun.


VA INVIT LA DISCUTIE

Articolul face parte din campania vALLuntar initiata de Grupul Editorial ALL. Pentru el echipa ALL va face voluntariat 15 minute, iar pentru fiecare comentariu de-al vostru referitor la carte si la campanie se mai adauga inca 3 minute de voluntariat. (Cu mentiunea ca se va lua in considerare un singur comentariu / persoana)

Frumoasa campania, la mai multe!