Daca ar fi dupa mine lumea s-ar imparti altfel si ar avea loc migratii uriase, pentru ca in loc de tari impartite geografic as crea tari impartite dupa tipul oamenilor:

Oamenii buni si oamenii rai ar trai in tari separate, grupati pe orase in functie de pasiunile lor, dar totodata liberi sa migreze in functie de interese temporare.

Dintre toate orasele unul ar apartine cititorilor si ar fi plin de cafenele, hamace agatate de copaci, carti si paturi moi in toate locurile, dar si hartii si creioane pentru cei care vor sa-si noteze citate si ganduri.

Si in orasul acesta nimeni nu ar trebui sa munceasca .Cititorii ar trebui doar sa citeasca si din cand in cand sa le spuna si altora ce au citit mai frumos.

Ma gandesc la lumea asta cand vad pe blogul Cartea din geanta poza unui bodyguard citind,


si m-am gandit la ea atunci cand am vazut in metrou un muncitor (zugrav dupa uniforma) care citea o carte de Jane Austen.

Ceva in mine striga ca e nedrept ca un suflet frumos, caruia ii place sa citeasca, nu are un loc de munca mai bun.

Nu ii cunosc mai bine de atat dar mi-e suficient sa ii vad ca citesc in frig sau la 6 dimineata ca sa stiu ca lumea asta e nedreapta, cu ei mai ales si sa ma gandesc, sa ma gandesc, sa ma gandesc ce as putea face ca sa nu mai fie..