Dromihete si sfatul batranilor

In motelul de tiristi unde am stat la Deva am prins pe Kanal D o emisiune in care prezentatorul intreba diversi sateni cui i s-a ridicat statuia din fata Centrului Cultural.

Ce m-a fascinat e ca la un moment dat au ajuns cu intrebarea la un nene care a facut ceva foarte interesant: a oprit intentionat un alt satean mai in varsta si l-a intrebat daca stie el. Si apoi a chemat-o pe matusa lui, care era tot mai in varsta.

Mie nenea asta, pe langa ca mi s-a parut un descurcaret, mi-a adus aminte de cum functiona inainte transferul de informatii, de ce trebuia sa asculti de parinti, de fratii mai mari, de ce exista un sfat al batranilor..

Oamenii mai in varsta erau mai destepti fiindca aflasera si vazusera mai multe si de multe ori numai ei te puteau lamuri cu privire la lucrurile ce te interesau.

Apropo, statuia il reprezenta pe Dromihete.

2 comments:

She spunea...

:))
Mi-a plăcut articolul ăsta!

Adrian Pop spunea...

Criterii de selectie a celor ce doresc sa faca parte din echipa SFATULUI BATRANILOR din ROMANIA.

1. Isi Respecta si isi Iubesc enorm de mult Neamul, Tara si semenii.
2. Sunt deschisi la a comunica PUBLIC pe cat mai multe cai posibile.
3. Sunt altruisti TOTAL, devenind astfel Nobili.
4. Sunt din ce in ce mai LOIALI fata de CUVANT, fata de TOT.
5. Merg pana la capat, indiferent unde este acesta.
6. Se implica responsabil in rezolvarea tuturor problemelor importante ( Spirit = Materie ), la inceput din NECESITATE si ulterior din CREDINTA.
7. Nu-si cer niciodata drepturile, fiind extraordinar de modesti.
8. In permanenta au zambetul pe buze si se poarta ca Adevarati Prieteni.
9. Au „Cazier moral” curat – sa nu existe motive care sa permita ca un membru al Sfatului Batranilor sa fie acuzat public de ceva.
10. Nu le este frica decat de nepricepera lor.

Ar fi bine ca în prealabil ( înainte de a efectua cererea printr-un mesaj scris adresat echipei Sfatului Bătrânilor ) să aveţi un număr de subiecte/mesaje postate (studii, analize, cercetări, opinii, comentarii), reflectând punctul de vedere, opiniile, concluziile personale, etc.