Am citit niste lucruri interesante in Jurnalul National de azi despre noaptea cea mare. Ma stiti sa tin doar pentru mine?

Despre Anul Nou

Se pare ca pana in 1546, Franta, ca si cea mai mare parte a Europei, intra in anul cel nou la 1 martie. Ma intrebasem eu de ce se merge cu Plugusorul cand e gerul cel mare, rezolvarea fiind ca uratura noastra e de-atunci, de pe vremea cand se mergea la colindat primavara.

Am aflat si de superstitia Sfantului Silvestru si de monstrul care era prevazut sa scape din inchisoarea lui exact in anul 1000 si sa distruga lumea. Cand au vazut oamenii ca au trecut cu bine de acest prag, s-au bucurat asa tare ca au aruncat pe geam toate obiectele vechi si stricate, fiindca de-acum aveau timp sa le inlocuiasca. Un obicei care se mai pastreaza inca, dar nu la romani, fiindca la noi se zica ca daca arunci ceva de Revelion, iti arunci norocul.

-

Acum care-i faza cu ingerii care merg pe strada. E vorba de un articol scris de o fata in care ea povesteste ceva ce i s-a intamplat acum 5 ani intr-o seara cand cumva se simtea deznadajduita, goala, ca si cum de fapt n-ar fi invatat nimic despre lume si in ea era doar un gol.

Si cum mergea ea asa pe strada cu golul in suflet si lacrimi in ochi deodata isi da seama ca langa ea e un barbat care incepe sa-i vorbeasca si sa-i spuna tot ce ea uitase despre viata, lucruri pe care avea nevoie sa le auda.

I s-a parut ciudat cum aparuse omul din senin langa ea dar din curiozitate l-a intrebat de natura lecturilor sale. Omul i-a spus "Eu citesc Biblia". L-a intrebat apoi ce meserie are, iar el a zis ca e "maestru electrician" si ca merge la "piata de piese electrice"

In clipa cand si-au luat la revedere si i-a atins mana, strania senzatie ca nu statea de vorba cu un om i s-a accentuat. In aceeasi seara ajunsa acasa a primit pe mail, de la o persoana care nu stia de intalnirea ei, fotografia Contelui de Saint Germain, cunoscut in lumea ezoterica pentru aparitiile sale spontane. Chipul de pe strada semana izbitor cu cel din fotografie.

Stiti ce i-a spus "maestrul" - nu maistrul :) electrician care se ducea la piata de piese electrice - stiti voi sa existe, eu nu ?

I-a spus asa:
"Ar trebui sa va imaginati viitorul asa cum vreti sa fie. Imaginatia este creatoare. Ceea ce-ti imaginezi intra in manifestare, asa ca va rog sa va ganditi la viitor in cele mai mici detalii. Sa va ganditi exact asa cum doriti sa fie el"

-

Faceti-va acest cadou frumos inainte de Anul Nou si imaginati-va timp de cateva minute viata pe care doriti sa o aveti. Simtiti fericirea acelor visuri ca si cum sunteti deja acolo, in viitorul unde ele au devenit realitate.

-

Dupa o scurta cercetare pe net cred ca e vorba de aceasta fotografie:

Mai multe despre conte pe descopera.ro