De curand am primit cadou de la cineva care vrea sa cunosc mai bine lumea un album marca National Geographic in care sunt stranse sute de imagini cu viziuni ale paradisului, pe pamant, si povesti despre cum au fost ele capturate de fotografii NG.


Odata ce le-am descoperit frumusetea, parcursul paginilor s-a transformat intr-o calatorie lenta, de cateva saptamani, care a culminat intr-un sfarsit cu un somn lenes de dupa-amiaza cu gandul la cele vazute si citite.

David Doubilet, Cayman Islands, 2000


James P. Blair, India, 1986


Din cele citite am aflat ca in urma examinarilor bulelor de aer prinse in tulpina unui copac in urma cu 80 de milioane de ani s-a descoperit ca aerul de atunci avea de doua ori mai mult oxigen decat acum. Oare de doua ori mai mult oxigen inseamna vietati de doua ori mai mari? Mai mult aer explica oare dinozaurii?

Mai mult de atat, nimeni nu stie cum s-a nascut de fapt aerul. Si nimeni nu stie unde se sfarseste. Credem ca stim atat de multe dar de fapt cunoastem atat de putine. Sunt mai multe lucruri misterioase si miraculoase decat am putea sa deslusim intr-un milion de ani.