Te-ai garnisit cu ei pe la restaurante, i-ai mancat la McDonalds, te-ai lins pe degetele si te-ai intrebat care o fi reteta. Ei bine super bucatareasa (secolului!) a reusit sa ii gateasca in bucataria de acasa. Si-apoi am incercat si eu :p
1/2 kg. cartofi medii
sare, piper dupa gust
2 lingurite de boia de ardei dulce
1/2 lingurita de boia de ardei iute (daca va plac picanteriile)
daca doriti puteti pune si o lingurita de "vegeta"
ulei ptr prajit
Ce se mai vede in farfurie e o bucatica de pui prajt.
Cause I love meat baby ! :)
Cartofii se curata si se taie semiluna, ca pentru pus la cuptor.
Se pun intr-un vas si peste ei se pun aceste condimente si se amesteca pana se omogenizeaza. Atentie, cartofii sunt inca cruzi!
Dupa ce cartofii sunt acoperiti de condimente, se pun in congelator pentru aproximativ 30 minute. Intre timp se pot verifica sa nu se intareasca. Cand condimentele s-au intarit un pic pe cartofi, scoateti vasul din congelator.
Incingeti bine uleiul, eventual intr-un ceaun (cartofii se fac in baie de ulei) si puneti cartofii la prajit. Cand s-au rumenit ii scoateti pe niste prosoape de bucatarie (din hartie) pentru a se scurge bine de ulei.
..Si sunt gata. Pofta buna !
Pentru reteta, ii multumim lui Droopina.
7 Comentarii
Abia acum vad ca mi-ai postat reteta de wedges. Multam ca ai facut-o cunoscuta.
Intrebare: De ce nu ai specificat sursa? Ca de cerut voie nici nu poate fi vorba!!!
Lasand la o parte faptul ca nu stiu cine intreaba, ca postul aduce un mare compliment bucataresei care a scris initial reteta si ca numele ei este deja precizat, plus faptul ca informatia a fost postata pe un forum public..
Raspuns: Nu stiu cate Droopine sunt pe lume, ori cate stiu a face wedges-ii, dar eu de una stiu si pe ea am mentionat-o. Ori nu ati citit pana la capat, din cauza ca va era pofta de discutii?
Cine ar putea sa intrebe decat "propritara" retetei?!
Iti multumesc ca m-ai amintit, dar frumos ar fi fost sa zici si de unde ai luat reteta (chiar daca eu n-am pus-o in imagini). Asta-i tot!
Intrebare: activezi si pe Culi.ro?
In ciuda manierei de abdordare pe care ati ales-o raman fana a retetelor dvs. Sa aveti spor.