38000 de copii au murit in institutiile statului, din 1989 si pana in 2016.
3000 de familii doresc sa adopte si 2000 de copii pot fi adoptati,
dar nu sunt, poate deoarece..
2400 de lei este plata statului pentru fiecare copil "ingrijt" de stat.

Sunt numerele pe care le-am aflat azi in fata Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie, de pe Magheru, unde am intalnit un grup de oameni care aprindeau lumanari si depuneau flori pentru acesti copii si tineri, pe care nu ii va mai cunoaste nimeni.


A fost pentru prima oara cand am aflat de asociatia Desenam Viitorul Tau, de proiectul Vocea Copiilor Abandonati si de Visinel Balan, care ne-a si povestit despre actiune, despre ce vrea sa realizeze si mai ales de ce.. "10% din tinerii din institutii ajung sa se sinucida.. mii de abuzuri au loc, batai, violuri.."

Puteti gasi cu o simpla cautare pe Google mai multe informatii despre el, povestea lui, iar pe Facebook clipuri foarte interesante despre cum ar trebuie refomat sistemul, de la oameni care au trait sau inca mai traiesc in el. Se analizeaza in ele problemele de baza si se propun solutii care ar ajuta real.


Cititi mai multe despre propunerile lui si daca va doriti sa le vedeti implementate si aveti domiciliu in Bucuresti, mergeti la vot pe 11 decembrie si votati pentru Visinel Balan.

PS: Visinel nu a dorit sa lege actiunea aceasta de politica, dar eu cred ca il recomanda foarte bine.