Continui aici seria ideilor din cartea lui Karim Rashid - Design Your Self, despre ce ar trebui facut si la ce varsta.

CICUL VIETII (2)

25 ANI
Incepeti sa luati vitamine zilnice.

30 ANI
Donati organizatiilor de caritate sau pentru cauze sociale.

Creierul contine aproximativ 100 de miliarde de neuroni, care incep sa moara la o rata de ordinul miilor in fiecare zi candva dupa 30 de ani si nu vor mai fi niciodata inlocuiti.

La varsta de 30 de ani, Silvester Stallone a scris scenariul pentru Rocky in 3 zile. L-a vandut pentru o suma modica, dar cu stipulatia ca el avea sa fie eroul principal al filmului. Filmul a adus incasari de mai bine de 100 de milioane de dolari si a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna imagine.

35-55 ANI
Cea mai buna varsta pentru a face operatii estetice: pielea incepe sa devina mai putin ferma si elastica pe masura ce inaintam in varsta; pacientii mai tineri se pot astepta la rezultate mai bune decat cei mai in varsta.

40 ANI
Incepeti sa faceti teste pentru depistarea cancerului de prostata.
Notati evenimentele medicale importante in calendar.
Fiecare femeie mai in varsta de 40 de ani ar trebui sa isi faca anual o mamografie.
Va luati un an sabatic si calatoriti prin lume.
Va scrieti auobiografia la varsta mijlocie, fie si numai pentru voi.

George Foreman a castigat titlul de campion de box la categoria grea in 1994 la varsta de 46 de ani.

48 ANI
Beti ceai: ceaiul are mai multi antioxidanti decat majoritatea legumelor. Cei care beau patru cesti de ceai verde pe zi par sa prezinte o mai mica incidenta a cancerului. Ceaiul negru contine o componenta care previne cheagurile de sange - o cauza imediata a majoritatii atacurilor de cord.
Mancati cereale bogate in fibre (cel putin 7 grame la o portie) si puneti si niste afine in ele.
Puneti deoparte bani albi pentru zile negre (fonduri pentru evenimente neprevazute).

50 ANI
Ar trebui sa va simtiti liberi sa faceti schimbari la varsta mijlocie. Aceste schimbari va vor ajuta sa navigati cu succes in decursul restului jumatatii vietii voastre.
Mentineti-va mintea tanara si o atitudine pozitiva.

60 ANI
Mai faceti o facultate.
Faceti exercitii pentru minte, ca si pentru corp.


Nu incetati sa lucrati.
Stati cu persoane de toate varstele, nu va inconjurati numai cu persoane de varsta voastra.

70 ANI
A va proteja si a va hrani bunastarea emotionala este la fel de important, daca nu mai important, decat a avea grija de corpul vostru fizic.
Contactul cu ceilalti, ca e la munca, sau in cadrul reuniunilor de familie va va hrani spiritul si va va da un scop si semnificatie vietii.
Implicarea sociala poate ajuta la combaterea singuratatii si a depresiei si va mentine activi din punct de vedere fizic. Faceti-va prieteni si intalniti oameni noi!

100 ANI
Centenarii au capacitatea de a accepta pierderile (cu cat traiesti mai mult, cu atat mai multe pierzi: membrii ai familiei, inclusiv copii, vaz, auz, capacitatea motorie etc.)
Centenarii au simtul umorului - capacitatea de a face haz de ei insisi si de altii.
Centenarii au un sens al sperantei - ei asteapta ziua de maine cu bucurie.Mai exista o continuare la aceasta serie, dar e un fel de organizare calendaristica. Ce recomanda Karim ca ar trebui facut anual, lunar, zilnic etc