Intr-un album numit Misterele Terrei sunt cuprinse cateva pagini despre Ritmul de 24 de ore din corpul nostru si cum ne influenteaza acesta viata. Cat de mare e influenta? Statisticile arata ca cele mai mari dezastre din cauza erorilor umane, ca Cernobil, au fost provocate in schimbul de noapte. Sa ne cunoastem deci momentele de maxima si minima concentrare sau dispozitie, ne poate face viata mai usoara.

Alte informatii mi s-au parut pur si simplu revelatoare, ca faptul ca arestarile se fac la 4 dimineata pentru ca atunci e corpul cel mai neputincios si nu poate opune asa bine rezistenta. Altele bune de stiut, ca faptul ca la ora 14 sensibilitatea la durere e redusa si e un moment bun pentru vizita la stomatolog.

Mai jos am creat un tabel in care am combinat informatiile despre ritmul corpului cu ceva la fel de interesant pentru mine, si anume cautarile care se fac in general pe Google in functie de ora. Vroiam sa vad daca si cum se leaga informatiile astea intre ele si ce concluzii pot sa trag pentru a imi folosi in marketingul digital.



Ora Ritmul corpului Ce se cauta mai mult pe Google
7 Sensibilitate maxima la durere. Reumaticii sufera acum cel mai mult. Corpul este deosebit de sensibil la frig.
8 Corpul este invadat de hormoni sexuali, apetitul sexual atinge cota maxima. incep cautarile de jocuri (la scoala), doctori (acasa),
9 A sosit momentul pentru munca dificila.
10 Inima si circulatia suporta cel mai bine efortul, capacitate optima de concentrare.
11 Randamentul incepe sa scada.
12 Productia de acid gastric creste, dar creste secretia de bila.
13 Organismul atinge ora minima de randament. Este momentul potrivit pentru siesta.
14 Simtul gustativ si cel olfactiv ating punctul culminant, sensibilitatea la durere este redusa. Este un moment indicat pentru vizita la stomatolog. informatii legate de uitarea parolei, cautarile au de doua ori mai multe greseli de scriere la aceasta ora,
15 Timpul ideal pentru invatat, intrucat acum memoria de lunga durata are o mare capacitate de asimilare.
16 Temperatura corpului, tensiunea si pulsul ating valori maxime. Buna capacitate de reactie. Timp indicat pentru sport.
17 Proasta dispozitie si deprimarea sunt in crestere. retete,
18 Corpul incepe sa se regenereze. Disponibilitatea de compromis este mare. Reactiile alergice sunt acum foarte violente.
19 Cel mai potrivit moment pentru activitati manuale (de ex., bricolajul).
20 Capacitatea de aparare a sistemului umanitar scade, sensibilitatea la infectii creste. adoptie caini,
21 Simtul olfactiv si cel gustativ sunt pregatite pentru domeniul culinar.
22 Corpul oboseste. Este timpul de mers la culcare.
23 Adesea la gravide incep durerile.
24 Capacitatea de concentrare este foarte redusa, pericolul de accidente este in crestere. stiri celebritati,
1 Majoritatea organelor isi cruta fortele, in schimb, ficatul lucreaza deosebit de activ. cannabis
2 Cel mai mare calm. Tensiunea, pulsul si temperatura corpului sunt la nivelul cel mai coborat.
3 Profunzime sufleteasa, acum se inmultesc cazurile de suicid. iluminare, singuratate, panica, simptome, boli, plictiseala,
4 Organismul atinge minimul sau de randament. Este momentul celei mai accentuate neputinte. Arestarile se fac cu precadere in acest moment. site-uri de intalniri online,
5 Nivelul melatoninei in sange scade, corpul incepe sa elibereze hormonii activanti. vreme, rugaciune, stiri, 
6 Tensiunea, pulsul si temperatura corpului cresc; la aceasta ora se inumlteste numarul de infarcturi.

Legat de ritmul corpului

Pentru mine a fost un semn foarte bun sa descopar ca de la ora 9 oamenii sunt mai pregatiti pentru lucruri solicitante fiindca atunci incepem noi sa predam cursurile de dimineata si astfel pot fi mai activi si mai implicati.

Intre 13 si 14, cand e perioada minima de randament, avem pauza de masa pentru cursanti, iar la ora 15, cand se trece de introducerea cursurilor de dupa amiaza si sunt iarasi lucruri mai grele de retinut, oamenii au o capacitate mai mare de memorare.

Legat de cautarile pe Google

Vad o conexiune clara intre ritmul corpului si cautarile pe Google, in sensul ca atunci cand corpul oboseste dupa amiaza incepem sa facem mai multe greseli de tastare, atunci cand ne simtim mai neajutorati cautam animale de companie si cand ne simti singuri, parteneri de viata.

Iar un insight pentru marketingul digital cu, care am ramas e cand ar merge amplificate campaniile pe AdWords - de exemplu in jur de 8 dimineata campaniile cu servicii medicale, sau cu jocuri, in jur de ora 5 cele legate de livrare mancare, iar in jur de 3 dimineata cele legate de spiritualitate, cursuri Reiki sau Theta Healing.

Cautarea pe ora este o functie nou introdusa in Google Trends din iunie 2015, daca vreti sa testati si alte expresii cautate cum stau.