Motive importante sa mananci mai putin

Ce te hraneste te distruge

Cu cat mananci mai mult cu atat cresti riscul de boli. Alimentele consumate pentru proteine au colesterol care se depune in vasele inimii la fiecare masa putin cate putin, astfel ca cei care manca mult ajung sa aiba probleme arteriale. Cei care mananca dulciuri ajung la diabet si probleme cu dantura. Atacul cerebral, scleroza multipla, hipertensiunea, cancerul de prostata, de colon, mamar, sunt toate pe lista bolilor si pericolelor ce vin usor in urma mancatului in cantitati mari. Si sa nu uitam de cea mai evidenta boala: obezitatea.

Injectii diabet - nu se fac pe perioade de tratament, ci pe tot restul vietii

Dereglarile hormonale

Carne de pui, oua, lapte.. ai zice ca e mancare sanatoasa. Dar puii, gainile, vacutele din uriasa industrie alimentara sunt hranite cu furaje concentrate sau injectate cu hormoni de crestere care, odata ajunsi in corpul uman, conduc la hormoni feminini secretati dinainte de vreme sau in exces.

Fie ca e vorba de consumul propriu sau al mamei dinainte chiar si cu ani buni de nastere, acesti hormoni opresc dezvoltarea baiatului (din acele puncte de vedere) si il feminizeaza, de unde si man boobs. Tot din cauza lor fetitele ajung la pubertate prematur (chiar si inainte de 8 ani) si au serioase probleme menstruale si doar injectiile le pot stapani hormonii din corp.


La 4 ani aceasta fetita din Romania a fost diagnosticata cu pubertate precoce

Cheltuielile uriase

Conform Institutului National de Statistica consumul de bunuri alimentare este principala destinatie a cheltuielilor efectuate de romani. Romanul cheltuieste in medie 41% din salariu pe mancare si bauturi non-alcoolice in timp ce pentru cultura si recreere cheltuielile sunt de 4,4%. Costurile medicale cum ar fi costul unei interventii chirurgicale pot depasi lejer veniturile unei persoane.

Cheltuielile cu alimentele depasesc orice alta cheltuiala lunara a romanilor

Sa ne interesam deci cum putem manca mai putin, mai bun si mai ieftin.

2 comments:

Tudor Renegade spunea...

Foarte adevarat, imi place articolul. Deasemenea si sportul face miracole pt. organism. Decat ca acolo sus in stanga in acea poza este o fata cam plinuta.

Ela Iliesi spunea...

Ei Tudor, m-am decis sa imi pun energia in alte lucruri decat in a slabi si am invatat sa ma iubesc si plinuta. Singur regret e ca nu ma mai plac oamenii superficiali - ceea ce nu pot zice ca e o mare pierdere :)

Ma bucur ca iti place articolul, l-am scris dupa ce am vazut un documentar despre mancare. La scurt timp dupa am facut si site-ul delafermier.ro

Concluziile pana acum e ca e scump sa mananci sanatos. Asa ca prioritatea actuala sunt veniturile, si cand vor fi suficiente pentru asta probabil voi rezolva si la problema kilogramelor in plus.