Candva demult am primit o leapsa de la Cristina care intreba: Cum ar arăta filmul perfect dacă totul de la titlul la coloana sonoră ar depinde de voi? M-a speriat Cristina atunci cu avalansa de nume de actori din postul ei, dar intre timp mi-am dat seama ca nu e chiar asa de greu. Asa ca sa va povestec despre cum ar fi filmul perfect, dupa mine..

In primul rand tematica

Am de luat o hotarare grea caci imi plac la fel de mult doua tipuri de filme: 1. cele heart warming, amuzante, in care e vorba de indragosteli, si 2. cele mind bending, cu mistere care trebuiesc rezolvate si cu fineturi psihologice. Probabil ar fi un amestesc, un film ca de Agatha Christie, dar cu personaje carismatice, amuzante, intre care se starmesc niste pasiuni.

Apoi actorii

Cred ca mai usor e sa incep cu cine NU ar fi: Ryan Reynolds. Acest reptilian care tot apare prin filme si mi le strica. arghhh. Si nici cu Justin Timberlake, Joaquin Phoenix, Gael Garcia Bernal, Jim Carrey, Steve Martin, Ben Stiller, Robin Williams sau Rowan Atkinson n-ar fi. Si nici cu Salma Hayek sau Lea Michele.

Ar fi probabil cu Liam Neeson, apoi cu Ryan Gosling si Anthony Hopkins (binenteles mi-a placut maxim Fracture cu ei doi), Kate Hudson, Drew Barrymore, Emma Stone, Collin Firth, Shia LeBeouf, Joseph Gordon Levitt, Michael Clarke Duncan, Edward Norton, Robert Downey Jr, Audrey Tautou si Maggie Gylen Haal.


Coloana sonora

Probabil ar fi destul de multa muzica instrumentala: acordeon, pian, vioara.. Combinate asa: a la Yann Tiersen cand scenele sunt vesele, Umebayashi Shigeru cand sunt triste si ceva gen Frou Frou, deci muzica cu versuri, atunci cand e cu pupat :))

Titlul

M-am gandit mult la motivul pentru care Benigni a ales La vita e Bella ca titlu pentru acel film. Banuiesc ca si eu as pune tot o idee pe care vreau s-o transmit, gen .. "Find the fun in funeral". O, n-a iesit bine :)) ideea era ca din orice lucru rau poate iesi ceva bun.

Iar pentru afis m-as inspira de aici. Leapsa te-a atins daca ai citit pana aici. Daca scrii articol despre filmul ideal dupa tine anunta-ma si te rasplatesc cu un link.