Daca va plac briosele, numite si cupcakes sau muffins, aflati ca nu sunt asa de greu de facut.

INGREDIENTE

Pentru 8 briose e nevoie de:

2 oua
un varf de cutit de sare
150 g zahar
150 g faina
o lingura de praf de copt

optional:
cacao
o lingura esenta vanilie/lamaie
nuca de cocos
alune
stafide

si pentru glazura:

150 g unt
si 3 linguri zahar - preferat pudra

Elemente mai speciale de care aveti nevoie:
- tava sau hartii cu forme pentru briose
- bobitele de ciocolata sau divers colorate folosite ca ornament
- colorant alimentar/siropuri pentru glazura de culori diferite (eu am folosit crema din interiorul creioanelor pentru decor prajituri Dr Oetker)


Toate acestea se gasesc in hypermarketuri la sectiunea de patiserie.

INSTRUCTIUNI

Inainte de orice se da drumul la foc la cuptor pentru a se preincalzi. Se poate da focul tare la inceput dar inainte de a introduce tava la copt focul se da aproape la minim.

Bati 2 oua cu varful de sare, apoi adaugi zaharul, esenta si altele optionale (stafide, alune etc.), faina si praful de copt pana se creeaza o crema semi groasa. Totul merge foarte repede cu un mixer manual.

Se pune cate o lingura de amestec in fiecare forma de hartie sau din tava. Ar trebui sa acopere 3/4 din forma.

Pentru briose de doua culori eu am adaugat cacao abia dupa ce am pus din amestec in primele patru forme.

Apoi se baga la cuptor pentru 18-20 minute, fara a se deschide usa cuptorului intre timp.

Intre timp scoateti untul din frigider.

Daca dupa 18 minute sunt gata se opreste focul si se lasa inca 5 minute inauntru. Apoi se scot si se pun undeva la racit.


Untul ar trebui acum sa fie la temperatura camerei astfel ca il puteti bate impreuna cu zaharul pana se face ca o spuma.

Pentru blazura de culori diferite acum se imparte spuma fiecare parte amestecandu-se cu sirop/colorant/cacao.

Pana se racesc complet briosele glazura se baga la frigider.

Daca aveti tub special pentru creat forme din spuma puneti continutul in ele. Eu nu am asa ca am folosit metoda old school: am pus cremele in pungute diferite pe care le-am intepat cand a fost timpul sa ornez.

Dupa aranjatul glazurei (puteti incerca diverse forme: tip inghetata, sau trandafir etc.) adaugati ornamentele si gata cupcakes-urile! :)