Ce e mai frumos decat sa faci ceea ce-ti place? Sa si castigi ceva facand asta. Incep azi o serie de articole in care voi prezenta metode prin care sa-ti fructifici hobbyurile.

Hobby-ul de azi: Shopping


Incep cu shoppingul fiindca asta ii face de obicei pe oameni sa cheltuiasca bani. Daca iti place sa faci cumparaturi te vei bucura sa afli ca poti sa fii platit pentru asta in cateva feluri:

Cumparatori sub acoperire

Agentiile de mistery shopping angajeaza cumparatori sub acoperire care sa faca vizite si cumparaturi la magazinele pe care agentia a fost angajata sa le evalueze. Dupa cumparaturi trebuie sa completezi un raport obiectiv si detaliat al experientei si sa trimiti observatiile online spre agentie in aceeasi zi. Se castiga de la 60-80 de lei pana la 200-300 de lei pe zi, in functie de cerinte si aptitudini.


Personal shopper

Unele persoane cu bani dar cu putin timp de umblat prin magazine, sau care simt ca au nevoie de o persoana care sa-i sfatuiasca in privinta a ce sa imbrace, ce e la moda acum, angajeaza un personal shopper. Acesta isi ajuta angajatorul sa creeze tinute avand in vedere cerintele lui si ce look l-ar prinde si umbla prin magazine cautand articole necesare. Pretul care se plateste pentru aceste servicii: 150 de lei/ora. Pregatire utila dar nu obligatorie: cursuri de moda.


Cumparaturi pentru oameni ocupati

Mai exista si varianta cumparatorului pentru oameni ocupati: fie ca e vorba de cumparaturi de la supermarket, ridicarea hainelor de la curatatorie, plata facturilor la utilitati sau cumpararea unui cadou, cumparatorul face drumurile in locul angajatorului, cauta si ii livreaza produsele acasa. Comisionul este de 25-30 de lei / serviciu sau de 10% daca valoarea cumparaturilor depaseste 300 de lei.


Fashion Buyer

Site-uri de vanzari private precum FashionDays, Stilago (site-urile functioneaza ca si cluburi online exclusiviste unde se vand articole de firma la preturi mult reduse fata de cele obisnuite) au angajati Buyeri care cauta stocuri de haine de firma din colectii cat mai noi, creeaza relatii cu alti comercianti din tarile unde se produc aceste haine, negocieaza si cumpara produsele. Salariul variaza in functie de experienta, cunostintele si relatiile Buyerului si in unele cazuri de comisionul negociat.



Altele:

Mai sunt siteurile de sondaje de opinie precum Daedalus care incearca sa afle lucruri despre obiceiurile tale ca si cumparator al anumitor produse, rasplatind completarea sodajelor cu puncte ce se pot transforma in bani. Programele de afiliere. Site-urile cashback.

Provocarea e sa alegi ceea ce ti s-ar potrivi tie si sa te pui pe treaba. Ti-a suras ideea de a fi personal shooper? Posteaza un anunt prin care sa-ti oferi serviciile. Sau aboneaza-te pe Bestjobs la anunturile de Cumparator sub acoperire , Buyer.. Creeaza-ti un cont pe un site de sondaje de opinie etc.

Succes!