Sadie Nardini e modelul meu in afaceri pe 2012. Probabil nu ati auzit despre ea. Nu-i nimic, nici eu nu auzisem pana pe 22 decembrie 2011 cand am citit o stire pe Yahoo numita exact ca titlul articolului.

Sadie e o profesoara de Yoga care a castigat in 2010 aproape 300,000 de dolari. Inainte sa faca asta fusese o angajata obisnuita pasionata de Yoga, care obisnuia sa predea cateva cursuri dupa program. Satula de lucru la birou si-a dat demisia si a inceput sa predea Yoga. Cu 25 de clase pe saptamana castiga mai bine dar se simtea la fel de obosita si nesatisfacuta.

Problema era care? Ea o spune foarte frumos: "Think huge-small and medium have a lot of competition." Adica, daca vreti interpretarea mea, cei cu asteptari mici si medii sunt multi. E greu sa ai succes in domeniile aglomerate si exact asta sunt piata de munca si cea de consultant particular.

Asa ca si-a pus o intrebare pe care va sfatuiesc sa v-o adresati si voi: Cum sa castig mai mult, muncind mai putin?

Ea a ales urmatoarea abordare: A publicat videouri gratuite online cu ea predand Yoga pentru a ajunge in atentia segmentului ei tinta. A strans 25.000 de abonati pe Youtube si 40.000 de urmaritori pe Facebook.

Apoi a inceput sa vanda DVD-uri si sa predea la conferinte mari in loc de clase mici. In viata de zi cu zi a devenit mai practica, de ex: a setat raspunsuri automate pe site. S-a indreptat spre un domeniu mai profitabil: life coaching.

Asa a ajuns sa castige aproape 300,000 de dolari intr-un an. Tocmai pentru ca acolo unde se catiga mai multi bani, concurenta e surprinzator mai putina.

Aici este articolul original care mai contine si 8 idei de joburi banoase. Sfatul meu insa e sa cautati cum puteti sa scapati de cele 8 ore de lucru pe zi, ce puteti crea si vinde astfel incat sa va cresteti simtitor veniturile cu un efort mediu spre mic. Succes!