Castiga mai mult, munceste mai putin


Sadie Nardini e modelul meu in afaceri pe 2012. Probabil nu ati auzit despre ea. Nu-i nimic, nici eu nu auzisem pana pe 22 decembrie 2011 cand am citit o stire pe Yahoo numita exact ca titlul articolului.

Sadie e o profesoara de Yoga care a castigat in 2010 aproape 300,000 de dolari. Inainte sa faca asta fusese o angajata obisnuita pasionata de Yoga, care obisnuia sa predea cateva cursuri dupa program. Satula de lucru la birou si-a dat demisia si a inceput sa predea Yoga. Cu 25 de clase pe saptamana castiga mai bine dar se simtea la fel de obosita si nesatisfacuta.

Problema era care? Ea o spune foarte frumos: "Think huge-small and medium have a lot of competition." Adica, daca vreti interpretarea mea, cei cu asteptari mici si medii sunt multi. E greu sa ai succes in domeniile aglomerate si exact asta sunt piata de munca si cea de consultant particular.

Asa ca si-a pus o intrebare pe care va sfatuiesc sa v-o adresati si voi: Cum sa castig mai mult, muncind mai putin?

Ea a ales urmatoarea abordare: A publicat videouri gratuite online cu ea predand Yoga pentru a ajunge in atentia segmentului ei tinta. A strans 25.000 de abonati pe Youtube si 40.000 de urmaritori pe Facebook.

Apoi a inceput sa vanda DVD-uri si sa predea la conferinte mari in loc de clase mici. In viata de zi cu zi a devenit mai practica, de ex: a setat raspunsuri automate pe site. S-a indreptat spre un domeniu mai profitabil: life coaching.

Asa a ajuns sa castige aproape 300,000 de dolari intr-un an. Tocmai pentru ca acolo unde se catiga mai multi bani, concurenta e surprinzator mai putina.

Aici este articolul original care mai contine si 8 idei de joburi banoase. Sfatul meu insa e sa cautati cum puteti sa scapati de cele 8 ore de lucru pe zi, ce puteti crea si vinde astfel incat sa va cresteti simtitor veniturile cu un efort mediu spre mic. Succes!

2 comments:

Ana spunea...

Sa tot mai publici articole din acestea ca sunt tare interesante. Cine stie poate maine poimaine se apuca unul dintre noi( cititorii tai) sau chiar tu de afaceri banoase si munca putina. Nu sti niciodata de unde sare iepurele ;)

Ela Iliesi spunea...

Multumesc de feedback, de-o sari odata :D