Mi-am propus ca atunci cand termin o noua provocare sa ma apuc de alta, asa ca acum ca am reusit sa dau jos cele 10 kg a venit timpul pentru a doua provocare: castiguri serioase din online.

Urmeaza 45 de zile in care o sa ma ocup de crearea si promovarea a doua site-uri ce se anunta a fi f banoase: unul o sa dezvolte instinctul de antreprenor al romanilor si o sa-i ajute sa castige venituri pasive, iar celalalt sper eu sa elimine incet dar sigur spam-ul romanesc.

Daca sunteti in cautarea unor idei de afaceri online zic sa profitati de faptul ca locuiti in Romania tara unde totul se dezvolta mai tarziu. Adica uitati-va ce merge bine afara in online intr-un domeniu pe care il cunoasteti sau pe care l-ati putea stapani, think big si apucati-va de treaba.

Asta a facut si Calin Fusu cu zumzi.ro cand a transformat site-ul intr-o copie a groupon.com care nu ajunsese inca in Romania (de asta ziceam profitati) si l-a promovat prin neogen-ul stapanit de el. Mai tare decat Zumzi insa mi se pare cautareduceri.ro care inglobeaza toate site-urile cu reduceri pentru cumparaturi in grup (de asta ziceam think big).



Si nu va multumiti doar sa tineti ideea la caldut: un blog il poti crea gratuit si-l poti customiza pentru ce iti trebuie utilizand tutoriale gratuite de pe net, cercetarea online e la fel de simpla cu a scrie google, promovarea online e in mare gratuita iar un domeniu pe viata costa 2 milioane.

Eu cred ca suntem intr-un moment ca in 89' cand lumea cu spirit antreprenorial si cu ceva intuitie pentru ce avea sa urmeze isi deschidea o afacere. Multi dintre cei cu initiativa au ajuns acum printre oamenii bogati si foarte bogati ai Romaniei. Acum e momentul sa-ti incepi afacerea online. Sa nu zici ca nu ti-am spus.