A 2-a provocare: Succes in 2 afaceri online

Mi-am propus ca atunci cand termin o noua provocare sa ma apuc de alta, asa ca acum ca am reusit sa dau jos cele 10 kg a venit timpul pentru a doua provocare: castiguri serioase din online.

Urmeaza 45 de zile in care o sa ma ocup de crearea si promovarea a doua site-uri ce se anunta a fi f banoase: unul o sa dezvolte instinctul de antreprenor al romanilor si o sa-i ajute sa castige venituri pasive, iar celalalt sper eu sa elimine incet dar sigur spam-ul romanesc.

Daca sunteti in cautarea unor idei de afaceri online zic sa profitati de faptul ca locuiti in Romania tara unde totul se dezvolta mai tarziu. Adica uitati-va ce merge bine afara in online intr-un domeniu pe care il cunoasteti sau pe care l-ati putea stapani, think big si apucati-va de treaba.

Asta a facut si Calin Fusu cu zumzi.ro cand a transformat site-ul intr-o copie a groupon.com care nu ajunsese inca in Romania (de asta ziceam profitati) si l-a promovat prin neogen-ul stapanit de el. Mai tare decat Zumzi insa mi se pare cautareduceri.ro care inglobeaza toate site-urile cu reduceri pentru cumparaturi in grup (de asta ziceam think big).Si nu va multumiti doar sa tineti ideea la caldut: un blog il poti crea gratuit si-l poti customiza pentru ce iti trebuie utilizand tutoriale gratuite de pe net, cercetarea online e la fel de simpla cu a scrie google, promovarea online e in mare gratuita iar un domeniu pe viata costa 2 milioane.

Eu cred ca suntem intr-un moment ca in 89' cand lumea cu spirit antreprenorial si cu ceva intuitie pentru ce avea sa urmeze isi deschidea o afacere. Multi dintre cei cu initiativa au ajuns acum printre oamenii bogati si foarte bogati ai Romaniei. Acum e momentul sa-ti incepi afacerea online. Sa nu zici ca nu ti-am spus.

3 comments:

Ovidiu spunea...

App de asta, de ceva vreme incerc sa îmi gasesc ceva de muncă bazat pe online (stai calmă nu am de gând să îți cer un job). Azi am trecut la un nou nivel, am pus online cv, portofoliu, recomandari, tot ce am pana acum.

Ela Iliesi spunea...

Eu am avut de fiecare data noroc cu bestjobs, probabil fiindca joburile sunt postate cu plata si recrutantii se ocupa cu mai multa seriozitate de procesul de selectie. Daca vrei sa arunc un ochi pe cv, portofoliu let me know. Oricum imi suna f bine ca ai recomandari.

Ovidiu spunea...

sunt inscris pe mai multe site-uri de specialitate printre care si bestjobs.
din pacate fiind o persoana cu dizabilitati care are nevoie de un job acasa... încep sa ma lupt cu morile de vant, asta ca sa-i fac concurenta lui Don Cojote...