Spalatul pe dinti ca o crema antrid


Iata ca partea din mine mare iubitoare de comparatii iese din nou la suprafata. Ha ha, gone but not forgotten! Sa va zic prin urmare parerea mea despre cum se aseamana spalatul pe dinti cu folosirea unei creme antirid. E foarte simplu de fapt: ambele dau rezultate numai daca le folosesti des si nu doar cand amintesti de ele.

Probabil marea majoritate dintre noi avem impresia ca daca ne spalam bine pe dinti inainte sa mergem la dentist acesta va vedea o dantura curata, e la fel de gresit cu a crede ca daca te dai cu o crema antirid acum toate ridurile or sa dispara. Ingrijirea dintilor daca nu e facuta de cateva ori pe zi e egala cu 0. Fiindca e vorba de depuneri, de culoarea gingiilor, de respiratie..

Ce inseamna o buna ingrijire? Periuta, pasta, ata dentara si apa de gura - de cel putin 2 ori pe zi. Doar asa in doua saptamani vei avea o dantura curata. Dupa aceste doua saptamani poti sa intri in cabinetul dentistului imediat dupa ce ai terminat de mancat ceva si tot o sa te felicite sincer pentru igiena dentara.

3 comments:

Ovidiu spunea...

Bun sfat, ciudată comparație, dar logica :)

Ela Iliesi spunea...

huh, ma bucur ca i se mai pare cuiva logic

Gabriela spunea...

Cat de frumos este scris si cat de dureros de adevarat: multi dintre noi avem impresia ca putem indrepta repede si bine ceea ce am stricat incet dar sigur de-a lungul multor ani!