Eu visez mult, mult de tot. Si aproape intotdeauna in primele minute de la trezire iti pot spune intreaga poveste fabuloasa a visului de peste noapte. Si tot la fel de des se intampla sa visez urat, nu neaparat cosmaruri, ci doar vise care ma intristeaza.

De exemplu, cand sufar din dragoste si cateodata chiar si ani buni dupa o suferinta puternica, mi se intampla sa visez iar indiferenta sau raceala acelui cuiva fata de mine si simt cum mi se frange iar inima. Si simt asta in vis dar si mai rau, chiar si dupa trezire. E trist sa te trezesti plangand si cu obrazul pe o perna uda.

Mi se zice ca sunt ca un copil care crede ca ce a visat e real. Si cam asa e, prea confund visele cu realitatea. Cateodata visez ca-mi povestesc visele.. Nu am un somn adanc, imi constientizez fiecare intoarcere, nu-mi dau seama prea bine unde ma aflu, dar sunt mereu aproape de limita de trezire. Ma zapaceste.

Inutil sa spun ca sunt nopti cand nu ma odihnesc mai deloc, ba chiar ma trezesc mai obosita dimineata decat la momentul culcarii seara.. Dar pana la urma cred ca am un mare noroc ca-mi pot aminti visele.

Desi mi s-a intamplat ocazional, nu pot sa schimb directia visului, sa ma incurajez ca nu e decat un vis sau sa ma trezesc singura dintr-un cosmar. Dar ceva cuidat tot pot face.. Ma pot trezi si cand ma pun la loc in pat pot sa-mi continui visul de unde l-am lasat.

Imi amintesc perfect prima astfel de intamplare. Era o noapte ca aceasta, eram micuta si la fel ca toti copiii speram ca Mos Nicolae o sa ramana mut de admiratie cand o sa vada ce cizmulite curate am, asa ca am inceput sa-mi spal incaltamintea si in vis.

Doar ce terminasem de spalat primul pantof, fiindca in vis aveam niste pantofi negri luciosi, si ceva m-a trezit. Cand m-am culcat la loc m-am concentrat sa-mi aduc aminte ce visasem si cumva m-am transportat iar in visul de dinainte si-mi curatam si-al doilea panofior.

-

Zilele acestea am cumparat cele mai dragute si mai dulci lucruri de daruit. Oameni de zapada de zahar, fagur de miere, ciocolata de casa, borcan de serbet, borcan de fructe confiate in miere.. imi puteti spune Mos Diabet.