Am mers sa donez sange. Am ales spitalul Militar din doua motive:
1. pentru ca acolo imi rezolv problemele cu sanatatea si mi s-a parut corect sa le intorc favorul, cum s-ar spune, iar 2. stiam deja de la Body ca se poate dona acolo, desi cred ca se poate cam peste tot, dar, de exemplu, la Victor Babes, care era cel mai aproape, raspunde galant.. robotul, si nu sunt optiuni de "daca vreti informatii despre donari sange" sau "daca vreti sa vorbiti cu cineva, oricine, chiar orice persoana din clinica" apasati butonul..

De la poarta principala un militar ne-a indrumat spre sectia de Hematologie. Ajunsesem bine pe la 11, dar atentie ca programul spune ceva de la 8.30 pana la 11.30. Mancasem doar o piersicuta, bausem doar apa, pe scurt, indeplineam toate conditiile gasite pe net. M-a luat in primire o tanti, si mi-a cerut numele, istoria-mi medicala, m-a cantarit, mi-a luat tensiunea, ca la carte. Mi-a placut cum s-a bucurat cand a auzit ca nu venisem sa donez pentru cineva anume, ci doar asa.. :)

M-a intrebat de anemii, daca am luat vreo aspirina saptamana trecuta, i-am zis ca nu, dar mi-am dat seama apoi ca se referea la orice fel de pastila. Asa ca primul hop, luasem cu doua zile in urma antinevralgic, si nu ai voie cu cel putin o saptamana inainte, desi asta nu scria nicaieri. Apoi m-a intepat intr-un degetel si mi-a zis ca n-are rost sa ma amarasc pentru pastila, nu puteam dona oricum fiindca am un nivel scazut rau al fierului in sange. Mi-au mai facut o data testul cu alta proba dar tot sub limita eram. Asa ca inainte sa ma trimita acasa mi-au zis sa mananc mai mult spanac, mai multa carnita, si poate avem mai mult noroc peste doua saptamani.

Asa ca pe 1 septembrie incerc din nou, nu e chiar usor sa salvezi lumea! Daca vreti sa fiti eroi va invit sa veniti cu mine. Afli ce grupa de sange ai, la doua saptamani dupa donare primesti rezultatele analizelor, iti improspatezi organismul, ti se reduce riscul de accident vascular cerebral si de paralizie, hipertensivilor le prinde oricum bine, si cine stie, poate salvezi o viata. :)