Sa-ti faci licenta e distractiv.
Intr-o lume in care distractia e definita ca:
DISTRACÅ¢IE, distracÅ£ii, s.f., Care inspiră oroare, dezgust; foarte urât, îngrozitor, hidos, groaznic. Colosal, cumplit, infernal, înfiorător, înspăimântător, năprasnic, straÅŸnic, teribil, – Din fr. distraction, lat. distractio.
In aceeasta lume, probabil, copertile pentru licenta nu costa un milion si nici nu ti le aduc grena cand tu plătesti cumpătata sumă precizată mai sus ca să ti le facă albastre.

E o lume in care, probabil, pentru un milion iti stanteaza si ei, hai sa zicem, niste diacritice, hai sa le zicem, obligatorii.

O alta lume in care oamenii stau la coada civilizat, secretarele te intampina cu zambetul pe buze si-n care profesorul coordonator verifica mai mult decat daca ai pus footnotes-uri.

O lume minunata, in care vei gasi, nuuu - maai - cooopiiiiiii

Si de fapt aici vroiam sa ajung, ca de nervi ma satur repede, dar de haiosenii, niciodata!!

Am mers ieri in parc. Un parc aparent normal, cu oameni normali, caini normali, babysittere normale (adolescenta - usor trecuta, maieu tip bustiera, blugi cu talie joasa, tatuaj "tramp stamp", u know..) si anormal de multi copii.

Si cum stateam frumos in parc, apar trei baietei, cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani. Doi pareau frati, dintre care unul nu f interesant si unul pe care il vom alinta cu Schyzofrenicool, vedeti imediat de ce, si inca un baiat mai blondut, slabut, firav asa.

Prima oara i-am vazut cand se jucau de-a v-ati ascunselea si s-au pitit toti trei dupa o fantana in apropiere. Mi-a atras atentia Schyzofrenicool care susura obsesiv "Oh no, Oh my GOD, Oh my Goooood, oh no, Oh my GOOOD". Probabil ii era frica ca locatia lor nu era destul de "safe". Si ca s-ar putea sa fie "discovered". Oricum se vedea ca era destul de "afraid". Numai "God" stia "what" i s-ar putea "happen".

Ma rog, n-a murit, si cei trei isi tot faceau de treaba pe la fantana. La un moment dat blondutul, le zice celorlalti doi ca bla bla bla "parintii mei se intorc in tara peste 10 ani". Dupa ce am auzit asta, reactia mea a fost una de compatimire. Saracul, o fi unul din copiii aia pe care-i lasa parintii in grija bunicilor si ei pleaca la munca in strainatate. Dar blondutul continua.. povestindu-le baietilor.. cum le-a taiat el parintilor patul cu.. drujba, si acum trebuie sa le ia altul.

"si te-au pedepsit?" intreaba neinteresantul
"da!, mi-au dat pedeapsa; Pedeapsa Pedepselor!," zice Pinochio,
"la noi la subsol e inchisoare si m-au tinut acolo doua saptamani!!"
"OH MY GOD! OH NOOO" conclude Schyzofrenicool.

Domnu' Fictiune prinde avant si le povesteste apoi despre permisul lui de arma. E in centrul atentiei asa ca prinde ocazia sa le zica si ca a invatat sa parcheze. Tatal lui l-a invatat sa conduca masina.. Neinteresantul bulbuca ochii, cealalta personalitate (romana) a Schyzofrenicoolui iese la suprafata si mai zice si ea cate ceva..

Mincinosum Giganticus nu cunoaste frica, asa cum imaginatia lui nu cunoaste limite. Cumva discutia ajunge la abonamente.

"Eu le-am dat portofelul ca sa nu mai platesc abonament niciodata. Le-am dat portofelul si un lingou de aur", zice gogomanul urmarind cu coada ochiului reactiile publicului. "Le-am dat portofelul, lingoul si un miliard de euro si nu mai platesc niciodata abonamentul", forteaza creatoru' de basme, baietii scotand in sfarsit un sunet de mirare.

Cel mai mare mincinos din Universul cunoscut noua pana acum, Schyzofrenicool si Neinteresantul isi continua discutia pe teme ca "Woorl' ov Waarcreaaf", Mr Viper si alte puteri supranaturale pe care personajul nostru principal sustine ca le are, ca un sarpe care-i iese din piept daca il superi, si-ntr-un final.. cei trei dispar...., fiecare cu minciunile lui, cu personalitatile lui, cu... lipsa lui de prezenta, inainte sa apuc sa le fac o poza.