au aparut scrise aici si comentate aici.

Autoarea zice ca "desi aceste reguli nu au fost publicate precum regulile de circulatie sau regulile bunelor maniere, acestea exista! Depinde doar de tine si de rationamentul tau daca le respecti sau le ignori."

Tot de rationamentul tau tine si sa le intelegi corect. Inainte sa le scrii sau sa le comentezi.

- Simuleaza indiferenta.

Sa incepem cu efectul von Restorff. Studiile lui Hedwig von Restorff, ca si altele dupa el, demonstreaza ca oamenii tin minte in mod special prima si ultima impresie.

Oamenii ii plac si vor sa fie cu cei pe care ii simt entuziasmati in privinta lor. Daca te arati indiferenta, sansele sunt sa nici nu iti retina numele.

Simuleaza indiferenta
Ce sa faci:
zambeste-i, spune o gluma buna, razi la ale lui, pastreaza contactul vizual, la despartire arata-te si mai entuziasmata decat atunci cand ati facut cunostinta

- Asteapta 3 zile inainte de a-l suna.

Nu astepta 3 zile ci tine cont de 3 lucruri:

1. Daca te place, o sa sune. Barbatii sunt vanatori.

2. Cand un barbat e cu adevarat interesat de o femeie, isi inchipuie ca sunt o gramada de barbati in jurul ei gata sa ii faca tot felul de invitatii, motiv pentru care o sa se grabeasca sa o sune si sa aranjeze ceva "inainte sa o faca altul". Daca il suni, distrugi iluzia, o sa se simta in cel mai bun caz flatat, dupa care, cu siguranta o sa isi piarda interesul.

3. Desi poate sa para counterintuitive, lasandu-l pe el sa te sune in primele luni, iti da de fapt mai multa putere tie.

Asteapta 3 zile inainte de a-l suna
Ce sa faci:
nu suna niciodata prima, aceeasi regula se aplica si la SMSuri,
cand placerea vanatorii e intrecuta de aceea de a fi impreuna cu tine, poti incepe sa-l suni

- Fii mereu ocupata.

Desi sunt sigura ca a vrut sa zica "ACT BUSY" - which is wrong, women shouldn't fake it.. -, cu asta ii dau dreptate. Nu trebuie sa astepti ca el sa te sune si sa te invite undeva. Ai grija de celalate laturi ale vietii tale, fa-ti planuri de distractie cu prietenii, urmareste-ti visurile.. O femeie inteligenta are viata ei, dorintele ei, opiniile ei, "in" dar si "in afara" relatiei.

- Sa nu faci sex din prima seara.

Din nou de acord. Devotamentul si o relatie completa cu o persoana extraordinara sunt lucruri mult mai importante si mai meaningful (si mai rewarding) decat aventurile de o noapte si quick fun-ul, cu persoane noi si la intamplare.

- Sa nu fii tu prima care spune “te iubesc”.

Presupunand ca cei doi sunt implicati intr-o relatie reala si nu una in care el nu stie ca ea exista, iar ea ii trimite scrisori in care ii scrie mesaje cu litere decupate din ziar.. Nu vad niciun motiv logic pentru care ea sa nu ii spuna ca il iubeste atunci cand o simte, chiar daca o spune prima.

Ba din contra, e o dovada de dragoste si curaj. Daca nu o facem noi, care ne-am specializat in a ne cunoaste sentimentele si a vorbi despre ele.. atunci cum sa ne asteptam sa o faca ei?

Sa nu fii tu prima care spune “te iubesc”
Ce sa faci:
Spune-i lucrurile care iti plac la el. Cu siguranta nu poate sa iti citeasca gandurile, asa ca atunci cand simti un lucru si vrei ca el sa stie, spune-i. Foarte bine ar fi sa-i poti spune si de ce.

"People fall in love with people in whose eyes they behold the most ideal reflections of themselves; make your Quarry feel beautiful, strong, handsome, charming, dynamic, or however he or she wants to feel. There are big-stroke compliments, little-stroke caresses, and a myriad of deliciously devious means to make your Quarry feel special. Subtle procedures can convince Quarries what they've suspected all along: "I am different. I am wonderful. And to thank you for recognizing this amazing fact, I'll fall in love with you.''"

zice Leil Lowndes in How to make anyone fall in love with you.

- Fa-l sa simta ca are concurenta.

Ar fi naivi sa creada ca nu au concurenta. Barbatii iti fac avansuri si cand stiu ca esti deja implicata intr-o relatie. Ca pericolul e mai mic sau mai mare,.. el exista.

Daca e cazul:
spune-i ca are concurenta. Mai ales daca tu vrei o relatie completa, healthy, committed, iar el nu stie inca daca e pregatit pentru ea. Simte-te libera sa te intalnesti cu alti barbati in timp ce el isi rezolva dilemele. Si cand isi da seama ce vrea, atunci stabiliti pasul urmator in functie de ce va doriti amandoi in momentul acela.

- Fa-l sa-ti simta lipsa.

Cel mai bine o zice David DeAngelo prin

"GIVE HER THE GIFT OF MISSING YOU

If you're around all the time, you become
predictable, expected, and uninteresting.

On the other hand, if you're mysterious,
challenging, and hard to pin down, she will think
about you and miss the times she's had with you."

Dar, don't forget our old friend, The Law of Scarcity.

Si, binenteles, faptul ca dragostea e cu totul altceva.