A fost interesant la presupusa piesa de teatru japoneza. S-a jucat la opereta si-a fost spectacol cu muzica si dans, adaptare dupa Metamorfoza lui Kafka. Este vorba despre un comis voiajor, Gregor Samsa, care intr-o dimineata se trezeste cu intarziere ca sa descopere ca s-a transformat intr-un gandac. Familia il recunoaste si incearca sa se adapteze cu el asa. Parintii mai greu dar sora lui are grija si-i da de mancare (stricaciuni, fiindca tot ce era proaspat i se pare acum respingator), ii scoate mobila din camera ca sa poata el misuna peste tot, ii pune scaune la geam ca sa se poata uita la lume.

Doar ca dupa doi ani incep sa aiba probleme financiare si trebuie sa primeasca niste chiriasi, cam maniaci cu curatenia. Dupa un timp, intr-o seara, cand sora lui le canta din vioara, Greg gandacul iese si el din camera vrajit de muzica, doar ca il vad chiriasii care pleaca fara sa ii plateasca nimic familiei lui. Se supara si sora si se hotarasc sa il dea afara, dar in aceeasi seara moare si este maturat de femeia de serviciu. Pe langa povestea ciudata actorii japonezi erau vopsiti pe fata toti si faceau niste fete de ma speriau rau cateodata. Zici ca ma uitam la un film de groaza japonez care era mult prea real.

La sfarsit i-am aplaudat dar spre mirarea noastra au coborat de pe scena si-au plecat. Cand am iesit in holul teatrului i-am vazut unde fugisera, toti actorii se asezasera de-o parte si de alta la iesire si strangeau mainile spectatorilor si le spuneau aplecandu-si capetele Arigato gozaimas! - un fel de va multumim pentru ce ati facut. Frumos :)