Cautam recent prin cele mai vandute carti non fictiune cand am vazut ca Atomic Habits este in continuare una dintre cartile de top la mai multe librarii si edituri din Romania. 

Nu ma mira, este o carte vanduta in peste 20 de milioane de exemplare in lume, citita de si mai multi. Continutul ei mi-a placut asa mult incat am tinut o prezentare intreaga la o conferinta de anul acesta despre Metoda Atomic Habits aplicata in SEO:



Mi-am amintit insa de o postare pe Reddit, in care initiatorul se plangea despre cat de plicticoasa este cartea. Cat de repetitiva si supraapreciata. Multi utilizatori impartaseau acelasi sentiment in comentarii, unii spunand cu hotarare despre carte ca ar fi putut sa fie un articol de blog.

De acolo s-a deviat la cum cartile self help ajuta doar o mica parte din populatie si alte perle scrise acum un an, cand cartea era deja pe culmile succesului! Lumea comentatorilor negativi e una foarte departe de realitate...

Similar, la fiecare clip de pe YouTube, chiar si la cele cu sute de mii de like-uri, vei gasi comentarii de la unii oameni care vor petrece cateva minute din timpul lor sa lase un comentariu negativ, la ceva la care altii au muncit saptamani daca nu chiar luni, ani sau o viata sa creeze.

Atat pot cei ce lasa comentarii negative. Acele cuvinte in care spun ceva departe de realitate e tot ce pot ei mai bun.

De aceea scopul acestui text este sa te intrebi: de vocea cui iti este frica de fapt atunci cand nu faci acel lucru la care visezi uneori? Pentru cine crezi ca rezultatul nu va fi indeajuns de bun? Pentru oameni ca cei care credeau ca Atomic Habits ar fi putut fi o postare de blog? 

Serios acum, cine crezi ca a stiut mai bine - omul care a scris bestsellerul care s-a vandut in milioane de exemplare, sau oamenii care scriu postari sau comentarii pe reddit? 

Cine a avut cel mai mult de castigat in viata? Cine a avut cel mai mai mare impact in lume? Cine are cei mai multi admiratori, sau orice altceva care indica succesul pentru tine? Creatorul sau comentatorii?

Admira succesul, lasa-te inspirat de el. Iar cand iti vine sa comentezi negativ la ceva extrem de popular, intreaba-te poate ce lucruri nu ai ajuns inca sa intelegi. 

Din experienta spun, ai rabdare si probabil viata o sa te duca si pe tine in momentul in care vei avea nevoie de acel lucru, sau in care te vei bucura de existenta lui.