Domnul Ibrahim si florile din Coran, de Eric-Emmanuel Schmitt, este mai mult o scrisoare decat o carte. Daca te prinde cum m-a prins pe mine, afli in mai putin de o ora totul despre viata lui Moise, un baiat evreu din Paris care se imprieteneste cu un bacan musulman, Domnul Ibrahim.

Din tot teancul de carti pe care mi le pregatisem pentru vacanta de iarna, aceasta ma atragea cel mai putin si a fost penultima de care m-am apucat. E insa o poveste atat de interesanta si de bine scrisa incat o recomand cu incredere chiar si celor care nu citesc de obicei. Cum o sa arate urmatorul articol, si eu sunt foarte pasionata de filme, dar aceasta e o carte care merita fiecare rand petrecut citind-o :)



In curand voi termina si Cei patru mari de Agatha Christie. Una din cele mai grele incercari ale lui Hercule Poirot, caci in ea nu se confrunta cu o banda obisnuita de hoti sau un oarecare criminal, ci cu un grup de oameni inteligenti si cu putere mare financiara. Nu stiu cum o sa o rezolve pe asta :D


Celelalte carti pe care le-am inceput vacanta si pe care nu stiu insa daca o sa le continui:


Buna seara, Melania! - Rodica Ojog-Brasoveanu

O doamna in varsta ce locuieste doar cu motanul ei, ajuta inspectorii englezi sa rezolve cazurile ale caror detalii ajung in presa englezeasca. Are un trecut ciudat, legat de furtul unor tablouri, si in primul capitol il santajeaza pe un inginer sa o ajute cu spargerea unui muzeu.


Casa de la Riverton - Kate Morton

O alta batrana, dar mai in varsta, ce locuieste intr-un azil de batrani, primeste doua scrisori prin care e rugata sa ajute producatorii un film sa reconstituie ce s-a intamplat intr-o noapte in care un poet s-a sinucis, si dupa care doua surori nu si-au mai vorbit niciodata. Din primul capitol intelegem ca ea a fost servitoare in casa de la Riverton unde au avut loc intamplarile si ca pastreaza niste secrete.


Jocul Ingerului - Carlos Ruiz Zafon

Un tanar cu o conditie modesta ce lucreaza la un ziar spaniol primeste sansa de a ii fi publicata o poveste in ziar, dupa ce un coleg apreciat in redactie il recomanda managerului. Romanul lui politist devine tot mai popular, in ciuda actiunii intunecate. Intr-o zi primeste la redactie o scrisoare prin care cineva care ii apreciaza scrierile il invita la un restaurant.


Iubirile Croitoresei - Maria Duenas

Fiica unei croitorese, Sira ii calca pe urma mamei de la o varsta frageda. Dar la 20 de ani, cand merge impreuna cu viitorul ei sot, care dorea ca ea sa invete sa dactilografieze, sa o cumpere o masina de scris, viata ei se schimba deoarece in urma intalnirii cu directorul magazinului de masini de scris, logodnicul ei nu va mai prezenta interes.


Le-am pus in ordinea in care s-ar putea totusi sa le termin. Genul romantic a devenit se pare cel mai putin atragator pentru mine.