Dupa ce mi-am facut testul genetic am fost peste luna, cum spun americanii, de cate mi-a putut spune despre mine putina saliva analizata de niste cercetatori. Intreg procesul a fost foarte palpitant si fiecare descoperire inca ma entuziasmeaza, fiindca rezultatele mai sunt updatate si acum pe masura ce tot mai multi oameni isi fac testul si se decopera noi legaturi.

Actualizarile sunt insa destul de rare, asa ca intre timp am inceput sa ma uit pe Youtube la clipuri cu reactia altor oameni care descopera ce le spune rezultatul testului genetic.



E interesant si amuzant si la necunoscuti dar din clip in clip am descoperit ca exista emisiuni anume despre genealogia celebritatilor precum Finding your roots si Who do you think you are, si astea m-au prins si mai tare.

Politicieni ca Bernie Sanders, actori precum Robert Downey Jr sau comedieni ca Amy Schumer, cantareti, scriitori, supermodele, jucatori de baschet sau prezentatori de emiusni TV, tot felul de persoane publice afla in cadrul emisiunii informatii pe care nu le stiau despre stramosii lor si despre linia lor genetica.


Americani fiind, multi ajung sa afle ca stramosii lor au avut sclavi sau au fost sclavi. Apropo de ce a zis Kanye West zilele astea, ca sclavia a fost o alegere - intr-un episod se spune povestea unor sclavi, parca sot, sotie si copii, al caror stapan a lasat mostenire prin testament ca dupa moartea lui ei sa fie eliberati. Fiica stapanului insa nu tie cont de testament si dupa moartea tatalui isi face cadou scalvii. Acestia se lupta inclusiv in instanta sa fie eliberati dar nu reusesc.


Altii reusesc sa isi gaseasca ruda sau rudele care au adus familia in America si afla povestile lor: unii erau evrei care fugeau de nazism, altii tineri care vroiau sa isi croiasca singuri drumul prin viata. Unii afla ca se trag din regalitate sau din fondatorii Americii.


Nu stiu daca or sa mai i se para cuiva atat de interesante cum mi se par mie serialele acestea, dar e genul de activitate placuta de care tineam neaparat sa mentionez pe blog pentru ca poate candva o sa ma bucur sa mi-o amintesc.