Intr-un raspuns de pe Quora am dat de aceasta imagine despre diverse aspecte din vietile oamenilor in functie de clasa sociala din care fac parte.

Mi se pare interesanta fiindca se potrivesc bine concluziile cu ceea ce cunosc eu despre cele 3 clase (in prima am crescut, in a doua sunt acum si din a treia am momentan doar cunostinte).

Cateva aspecte care pot fi aduse in discutie si analizate usor cu ajutorul graficului:

1. Ce clasa are valori care sunt mai de dorit, sau ce e mai bun din cele 3 lumi?

Eu cred ca sunt acestea:


Cel mai implinit om e cel care ajunge sa aiba bogatii dar stie sa pretuiasca in primul rand oamenii, calitatile lor.

2. Cum se incadreaza politic cele 3 clase?

Ce mi-a sarit in ochi e ca oamenii cu cei mai multi bani sunt cei mai conservatori. E oarecum de inteles ca te temi de schimbare cand s-ar putea sa iti pierzi avutia, dar asta inseamna si ca tragi pentru binele tau in loc de binele societatii. Ajung sa aiba putere si pozitie pentru ca au bani dar celelalte clase sunt nemultumite de ei, pe buna dreptate, fiindca fac prea putin.

De asta schimbarile mari in societate le-au produs cei din clasa de mijloc si cei mai saraci, fiindca ei simt cel mai acut problemele. Cei din clasa de mijloc sunt de multe ori leftisti, adica liberali, care cred ca putem schimba viitorul facand azi ce trebuie. Din pacate multi se intorc asupra celor saraci pe care ii vad ca oameni care nu isi doresc sa se schimbe, si care sunt manipulati de conservatori ca e in interesul lor sa nu se schimbe nimic, sa pastreze traditiile samd.

De asta cred ca ne trebuie un sistem politic care sa fie progresiv dar sa pastreze si valori sociale, un fel de capitalism social. Si de asta apreciez asa mult internetul si promovarea online, fiindca dau putere oamenilor cu venituri mici sa se lupte cu cei cu multi bani, pe langa sa se educe si altele.