Nu mai stiu exact cum am ajuns sa urmaresc pagina lui Brene Brown. Oricum nu asta e important, pe scurt e o autoare cu o prezenta buna online si prietena cu Oprah cred, fiindca de curand a publicat un (alt) interviu cu ea.

In acest interviu vorbesc ele de autenticitate, vulnerabilitate si curaj, cand Oprah spune ceva interesant legat de lupta ei neincheiata inca cu the "disease to please".

Mi-e clar ca si eu am boala asta, si e o problema fiindca de multe ori ma simt secatuita, daca nu chiar abuzata de cei carora incerc sa le fac pe plac. Un fel de dai un deget si ti se vrea toata mana. Asa ca am ascultat cu atentie.

Ce spune Oprah ca a ajutat-o e cartea lui Gary Zukav pe tema intentiilor. Dupa ce a citit-o a incercat sa traiasca o viata "intentionala", in care incearca sa nu ia decizii fara sa se gandeasca la care e motivatia ei. Fiindca inainte sa faci o actiune exista un motiv pentru acea actiune. Si motivul e cel care va tot reaparea apoi in viata ta.

Exemplul pe care il da ea, si pe care il resimt si eu, e ca dai, dai, dai si oamenii, in loc sa fie multumiti, tot cer, cer, cer.  Cum explica ea e ca asta se intampla din cauza ca motivul tau de a vrea e ca ei sa creada ca esti de treaba. Asta e intentia ta. Si vor crede ca esti de treaba si de aceea se si intorc sa mai ceara lucruri. Fiindca esti de treaba si spui da chiar si lucrurilor cand oamenii in general ar zice nu.

Ca sa schimbi rezultatul trebuie sa fii deci mai clar in intentii. Cand cineva te intreaba un lucru, decizia si raspunsul tau trebuie sa vina dupa ce ai analizat care e intentia ta, de ce ai face acel lucru, si ce vrei sa atragi in continuare in viata ta.

In concluzie am de lucrat in a lua decizii pe baza intentiei de a avea succes, nu de a fi de treaba sau de a face pe plac.