Ma uit in continuare la multe filme, si acasa si la cinema. Am vazut cam tot ce e nou, dar cand e vorba sa ma gandesc ce film m-a transformat intr-un fel sau altul, sau mi-a facut cu adevarat placere sa il vad, raspunsurile cred ca vor parea putin ciudate.


Filme care mi-au placut pentru feminism


Far from the madding crowd

Bathsheba e o tanara femeie muncitoare, puternica, independenta ca fire. Asa cum se intampla in nuvelele lui Thomas Hardy si Jane Austen, lucrurile sunt incurcate de dragoste, pasiuni, oameni care se dovedesc a fi altfel decat pareau prima oara. Daca va plac in general filmele din epoca victoriana, sau actorii din acest film, o sa fie o incantare. Iar scena cu oile e memorabila.



Ricki and the Flash

Ricki e o femeie care a preferat sa fie cantareata decat mama. Filmul atrage atentia asupra cat de mult judecam femeile care fac asta, si cat de putini ii judecam pe barbatii ca Mick Jagger, care are 7 copii, cu 4 femei diferite, ca a ales sa fie artist decat tata. Mi se pare incurajator pentru femeile care vor sa inceapa ceva diferit, desi sunt mai in varsta, dar e si atata drama ca m-a cam durut capul dupa.


O comedie iesita din tiparele normalului


What we did on our holiday

Conflictul e inima filmelor si a pieselor de teatru, asa ca o comedie in care el si ea nu se inteleg, copiii nu se inteleg cu ei si nici intre ei, nici unchiul si matusa nu sunt chiar intelegatori, doar bunicul are rabdare cu toti, are o multime de scene amuzante. O familie pleaca intr-un fel de vacanta, in care mai multe secrete ies la iveala si lucruri neasteptate se intampla.


Filme cu vampiri si monstri



The fearless vampire killers

Filmul acesta mi s-a parut o opera de arta. Nu am cautat intentionat un film al lui Roman Polanski, dar am stiut din primele minute ca e ceva deosebit. Atmosfera din film e cam ca in posterul de mai sus, un profesor si ajutorul lui (jucat chiar de Polanski), ajung in calatoria lor cu obiectul studiului vampirilor, intr-o Transilvanie in plina iarna, unde lupii si frigul sunt doar unul din pericolele pe care le intalnesc.


PS: Roscata din The Fearless Vampire Killers, Sharon Tate, mi s-a parut ca semana bine cu mama in tinerete. Cand am cautat-o dupa film am aflat ca s-a casatorit cu Roman Polanski, care a cunoscut-o la filmari, si ani mai tarziu a fost printre cele 5 victime ale grupului lui Charles Manson, saraca.



The monster squad

Un alt film cu vampiri si monstri care mi-a placut. De data aceasta eroii principali sunt mai multi copii de 12 ani, lucru care face filmul sa semene cu altele foarte frumoase, de aventura si prietenie.  Ce pacat ca s-a inchis Jinni ca site de recomandari filme similare. Mi-ar placea sa mai vad ceva asemanator.