E un articol care circula pe net in care un miliardar asiatic da cateva sfaturi pentru cei care vor sa devina mai buni la ce fac si sa castige mai multi bani. Mi-a ramas in minte sfatul lui de a scoate in fiecare luna la restaurant pe cineva de la care crezi ca ai ceva de invatat. Ai incerca asta? Eu am incercat.


Doar ca a fost usor penibila invitatia mea si nu a avut succes. La fel ca atunci cand am intrebat oameni de afaceri daca vor sa imi fie mentori. Au fost flatati banuiesc, dar nu a urmat decat cate o discutie in care au incercat sa imi dea cateva sfaturi, pe fuga.

Nu zic ca sunt rele metodele acestea, zic doar ca pentru mine nu au functionat deloc, in timp ce in ultimele doua luni am invatat enorm de multe lucruri, punand banii acolo unde trebuie: in cursurile oamenilor care te invata cum sa le furi meseria.

Sa fie clar insa, nu recomand cursurile pentru ca am o firma de cursuri. Ci am o firma de cursuri pentru ca eu cred in cat de semnificativ ne poate schimba viata un curs la care invatam meserie de la un trainer bun. Pentru ca ne place sa facem lucrurile la care ne pricepem, iar cand un profesor bun ne invata sa ne pricepem la ceva, ne invata ceva ce vom iubi poate toata viata. Ce lucru extraordinar.

Azi cand pentru fiecare meserie care te atrage poti gasi un curs, o conferinta, un mentor, si cand exista internet si Youtube daca nu ai banii pentru ceea ce costa, chiar nu exista nicio scuza pentru a nu urma macar un curs pe luna.

A aparut o carte in librariile romanesti care se cheama "O sa mori de foame". Stiti pe cineva care stie azi programare web si moare de foame? Solutia este deci sa inveti lucrurile de care este nevoie. Si apoi sa inveti sa te promovezi. Si tot asa.