Incepand cu a doua zi in Italia vremea a inceput sa fie frumoasa.


Dupa plimbarea la Vatican, despre care am sa povestesc in alta postare, am luat-o spre Castelul Sant'Angelo si apoi inspre Villa Borghese.


Chiar in apropierea Castelului Sant'Angelo am dat peste aceasta statuie care imi ramasese in minte din fotografiile vazute la altii de la Roma. Poate pare un pic ciudat dar abia atunci am avut sentimentul de "sunt in Roma!".


Ne-am gasit un loc unde sa stam si sa admiram Castelul, de fapt un mausoleu, asezat langa raul Tevere ce strabate Roma. Aici ne-am luat si un selfie stick pe care il tot promovau de zor comerciantii orasului. Cu o zi in urma toti vindeau umbrele si pelerine si pentru ca iesise soarele s-au adaptat rapid, si au scos la vanzare ochelarii de soare si selfie stickurile. Cititi sfaturile de la sfarsit pentru a stii la ce sa va asteptati cu selfie stickurile.


In imagine unul din ingerii care pazeau castelul. Era o zona frumoasa aceasta dar plina de turisti. Am incercat sa ii tai din poze dar ca sa va faceti o idee:


De aceea inspre Villa Borghese am mers pe langa rau, o zona mai pustie dar in care ne-am simtit mai bine. Am mai facut cate un popas pe balustrada in care ne-am odihnit picioarele si am incercat sa ne aducem aminte melodii italiene, sa vedem daca se aud diferit in tara lor :)


Marea de oameni ne astepta la Trinita Dei Monti, un fel de Sacre-Coeur al italienilor. Mai multe lucruri m-au facut de fapt sa aseman Roma cu Parisul: monumentele, pietele, artistii stradali. Probabil si muzeele mi-ar fi dat sentimentul asta, dar nu am vrut sa intru in niciunul.


Scarile erau aglomerate de oameni care se odihneau pe ele. Cumva insa am gasit un lift care ne-a dus rapid sus, deasupra orasului, intr-un loc din care puteam vedea acoperisurile transformate in terase. Ce fericire sa ai o asemenea terasa.


Am luat-o apoi la pas in continuare spre Villa Borghese, am trecut pe la Villa Medici, ne-am plimbat prin parc si intr-un final am coborat la Piazza Del Popolo, la metrou.


Nu inainte sa mai facem insa cateva poze cu ce-am vazut si ne-a placut. Si aceasta a fost doar jumatate de zi.


In a doua jumatate am fost in cautarea drumului Appia Antica, care s-a dovedit a fi insa la multe ore de mers distanta, si dupa ce ne-am saturat de mers am preferat sa ne retragem pentru o gelata la o cafeterie din Piazza della Republica.


Sfaturi:
- Selfie stick-urile merg automat la iPhone, dar pentru telefoanele cu Android trebuie cumparata si o telecomanda care activeaza prin bluetooth camera foto sa faca poza.
- Puneti in bagaj crema si strugurel cu factor de protectie solar potrivit. Noi ne-am resimtit dupa ce am stat doua zile in soare.
- Economisiti banii pe care i-ati da pe apa luand o sticla cu voi, o puteti umple la cismelele care se gasesc prin toata Roma.