Daca ajungi la Roma e si pacat sa nu faci o plimbare si pana la Vatican. S-ar putea sa dai si din greseala peste el fiind in apropierea Castelului Sant'Angelo de care povesteam in postarea trecuta.


Ce se vede in spatele meu e intrarea principala dar Vaticanul e inconjurat de fapt de un zid.


Aici zidul si intrarea in Muzeul Vaticanului. Nu e ceva chiar ciudat insa, fiindca si Roma era candva inconjurata de un zid (existent si acum dar in ruina), la fel ca si celelalte orase mari ale Italiei. Le placeau mult zidurile se pare :P


In jurul zidului Vaticanului e Roma cea obisnuita cu tratorii si cafenele, scutere si masinute.


Doar ce ajunsesem la coloanele Vaticanului cand o mare multime de oameni au inceput sa aplaude si sa strige. Nimerisem intamplator chiar la discursul Papei care atunci isi facuse aparitia.


Alex a fost foarte incantat si intr-adevar nici daca ne-am fi dorit anume sa vedem asta, nu cred ca se intampla totul asa spectaculos.


Papa era la o fereastra sus, usor dreapta. In stanga era un monitor pe care se vedea mare fereastra Papei pentru cine nu avea un unghi sau o vedere buna.

Nu am stat prea mult fiindca stiam ca la incheierea discursului va fi imbulzeala, si oricum nu intelegeam mare lucru, Papa vorbind in italiana.