Dupa ce am urmarit un documentar despre viata lui Michael Jackson, facut de Martin Bashir, si pe care vi-l recomand la sfarsitul acestui articol pentru a vedea cum era Michael la 40+, Youtube-ul mi-a recomandat un interviu luat de acelasi prezentator, unei alte persoane intens mediatizate: Printesa Diana.

Ma asteptam sa fie niste intrebari foarte personale, deranjante chiar, asa cum stiam din documentarul despre MJ ca e stilul lui Bashir, dar la care va primi niste raspunsuri voalate, cum probabil sunt invatate printesele sa dea. M-am inselat insa fiindca Diana a povestit franc despre:

- depresia post-nastere prin care a trecut dupa a doua nastere (minutul 8:40)
- bulimia de care a suferit ani de zile si care o ajuta sa se simta in control (minutul 13:00)
- aventura sotului ei cu Camilla si cum a stiut ca sotul ei iubeste o alta femeie (minutul 36:50)
- faptul ca si ea a avut o aventura si a iubit un alt barbat (minutul 39:15)


Cat despre Michael, nu pot spune ca am vazut aceeasi sinceritate in raspunsurile lui din documentarul despre el. Am vazut insa un om care si-a construit viata pe care si-a dorit-o, in jurul lucrurilor care il faceau fericit, si respect asta.

La 44 de ani Michael se catara in copaci, se dadea in carusel si se juca fiindca asta ii facea placere. Nu cred ca procedeaza corect adultii care refuza sa faca lucruri doar fiindca "nu se fac cand esti om mare". Stiu de exemplu oameni care nu se plimba cu bicicleta din acest motiv. Michael era foarte liber in gandire din punctul asta de vedere.

Dar in acelasi timp, mai ales spre sfarsitul clipului, se vede ca a fost si foarte afectat de bani si de celebritate, de faptul ca nu a avut o copilarie cum si-ar fi dorit si ca nu a fost bine tratat de parintii lui. Cunosc si aici ca exemplu oameni cu bani care si-au pierdut un fel de simt al realitatii, al cum sa se comporte cu ceilalti, fiindca sunt in general tratati altfel, cu o acceptare exagerata, chiar si cand ar merita o mustrare. Dar va las sa vedeti toate astea cu ochii vostri: