Benihana este un restaurant cu mancare japoneza, situat in Bucuresti in hotelul Howard Johnson, unde poti avea parte de o experienta deosebita.

Ineditul vine din faptul ca mesele au integrate plite, unde un bucatar iti poate gati din lucrurile pe care le-ai comandat.

Stiti spectacolul pe care il fac turcii cu inghetata? Ei bine, Benihana este spectacolul mancarurilor japoneze.


Noi ne-am comandat:

Ca aperitiv, supa - cu un gust interesant, nu pot zice ca seamana cu ceva cunoscut, dar pot spune ca avea in ea ceapa verde si bucati de branza din soia.



Apoi Vegetable Tempura, mix de legume in faina. Un fel de legume pane, dar fara ou, foarte crocante.



Sashmi Tako si Sashimi Shake, adica somon si caracatita, servite, ca si sushi, cu wasabi.



Hibachi Salmon, adica somon gatit de bucatar la masa noastra, cu legume





Seafood Royal, peste si altele, gatite cu orez, tot la plita





Si pentru desert, inghetata cu lamaie si zahar ars



O astfel de masa duce undeva la 500 de lei, foarte scumpa daca o vedeti ca pe o masa obisnuita, dar ok daca o vedeti ca o experienta, poate chiar unica in viata.

Restaurantul arata foarte bine, are si cateva separeuri ca cele in care vedem gheise in filme. Nu stiu in Japonia daca si cand vom ajunge, dar aici ne-am simtit cel mai aproape de ea.

Tu ai fost? Cum ti s-a parut?