Imagineaza-ti ..

Cine ai fi fost azi daca te nasteai intr-o familie atat de saraca incat parintii tai nu te puteau trimite la scoala?

Cine ai fi fost daca nici macar nu ai fi avut familie?

Dar daca te-ai fi nascut intr-un loc de pe pamant unde apa nu e potabila si sansele numai sa supravietuiesti pana la 5 ani ar fi fost mici?

Despre ce e vorba?

Am descoperit azi o idee absolut minunata - o initiativa numita "Basic Income, a new human right"Se refera la un venit minim universal care sa ne ajute sa supravietuim fara sa muncim si da sanse cu adevarat egale oamenilor din lume.

Se traduce ca sfarsitul sclaviei omenirii fiindca nimeni nu ar mai fi nevoit sa munceasca ci ar face-o doar daca ar vrea mai multe lucruri sau ca isi lase amprenta in lume.

E infricosator gandul? E normal, ar fi o lume fundamental diferita de cea in care traim acum

Da, ar fi multe schimbari de digerat, dar, in ciuda oricarei discutii pe care ai fi tentat sa o incepi, nimic nu cred ca iti da dreptul sa ii lasi pe alti oameni sa moara sau sa duca o viata in saracie.

Meritam ca acest sistem sa fie macar incercat cu adevarat. Si va spun de acum: ratele de suicid, de violenta in familie si a altor probleme legate de saracie ar scadea major.

In timp ce starea de sanatate, nivelul de educatie si de fericire ar creste la fel de mult. Si cine nu isi doreste asta macar pentru el?

Ce ai de facut?

Sustine acest demers semnand aici: Basic Income, a new human right

Multumesc, ai facut un lucru bun