Vad ca incepe sa devina tot mai popular citatul asta pe net, ca si cum acea zi de care zicea Einstein a venit ori sta sa vina. Ei bine eu nu sunt de acord cu ce a zis si cred ca ziua aia n-o sa vina niciodata. Din cateva motive:
In primul rand fiindca generatiile sunt tot mai inteligente - si daca ti se pare altfel esti un pricinos si un nostalgic si nu faci comparatia cum trebuie.
In al doilea rand fiindca cel mai raspandit grad de interactie il reprezinta relatia dintre 2 oameni si e motivat de o nevoie de baza care nu o sa dispara in masa indiferent de ce tehnologie o sa avem parte.
Si in al treilea rand fiindca oamenii subjuga tehnologia si avansul tehnologic inseamna o viata mai implinita pentru noi, mai mult timp sa facem ce ne place, sa invatam ce ne place si sa excelam in ce ne place.
Iar mie asta nu-mi suna deloc rau.
Go home Einstein, you're drunk!
2 Comentarii
Hai să-ți dau un exemplu care vine în sprijinul observațiilor lui.
La mine în spatele blocului se strâng seara băieți și fete să interacționeze și să umple de semințe pe jos.
Cum interacționează? Stau îngrămădiți pe o bucată de scara vreo 7-8 oameni și se uită cruciș la "aifăun 5". Băieții omoară niște teroriști sau alearga cu mașinile tunate cine știe pe unde, iar fetele stau pe Facebook și pe tweeter.
Cred că daca unul dintre ei ar face infarct sau accident cerebral, primul care ar observa ar fi cel care tocmai a rămas fără baterie la telefon.
Am mai scris pe tema asta, dar Facebook prin eforturile lor de a "conecta prieteni", reușește să facă exact opusul. Deja cuvintele ca "friend", "like" și "being social" și-au pierdut mult din înțelesul și valoarea înițială.
Sunt un pricinos și un nostalgic? Se prea poate :P.
Da, nevoia de interacțiune personală nici eu nu cred ca o să dispară, însă mi se pare că interacțiunea personală se transformă încet încet într-un surogat, un "data feed", un râu de apă care te îneacă dar nu te satură de sete.
Tehnologia își are locul ei desigur, și cine propovăduiește întoarcerea în vestul sălbatic sau în epoca de piatră este un pricinos și un nostalgic! :)) Însă tehnologia trebuie pusă în slujba spiritului uman și nu a profitului marilor corporații. (Da știu, și Facebook trebuie să plătescă cu ceva facturile la curent, dar asta e o altă discuție pentru altă dată).
M-a amuzat teribil remarca:
"nu faci comparatia cum trebuie" :D. Asta seamănă un pic cu situația economică din SUA:
"Domnule presedinte, domnule presedinte, economia merge tot mai prost, prețurile la mâncare s-au dublat, și dacă nu invadăm Siria o să ramânem fară petrol!!"
Obama: "Stai linișit! Nu te panica... nu vezi că nu faci comparația cum trebuie!? Indexul cutare și cutare nu contează, prețul la mâncare nu se mai include în calcule din 2008, și câtă vreme noi tipărim dolarul, noi facem prețurile și la petrol. Ia mai uită-te odată..."
"Hm... da.. aveți dreptate! Comparația corectă arată o creștere economică fără precedent! Am ieșit din criză! Am ieșit din criză!"
-----
"Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand." (Albert Einstein - beat criță :P)
Legat de exemplu. Si eu am avut gasca in adolescenta si faceam exact acelasi lucru, ne ingramadeam cu totii in scara de la B11 si nu faceam nimic. Ba da, mancam seminte. Vorbeam urat - chiar foarte urat. Faceam glume proaste. Daca aveam aifoaune sigur stateam si noi cu ochii in ele.
De asta nu cred ca e o problema cu tinerii - singurul motiv pentru care se comporta urat, prostesc, etc. e fiindca sunt tineri. Nu toti o sa iasa din faza asta, dar majoritatea cred ca da. O sa isi ia joburi, o sa porneasca proiecte, o sa afle despre dezvoltarea personala, o sa iasa surprinzator de bine.
Am citit undeva ca tinerii de acum ies mai mult in oras, Facebook-ul nu ii izoleaza ci ii apropie. Tehnologia mareste interactiunea umana.
Iar internetul ii invata o gramada de lucruri pe care noi mult mai tarziu le-am aflat. De asta cred ca oamenii nu fac comparatia cum trebuie, se mira ca tinerii nu mai au interes pentru geografie sau istorie, nu au faimoasa cultura generala, dar nu se gandesc ca nu mai e nevoie sa invete lucrurile astea.
Citatul cu imaginatia vs. knowledge imi place :) De fapt numai cu citatul din articol nu sunt de acord in rest Einstein le-a zis bine.