Eu cred ca in fiecare zi avem o anumita doza de energie care se poate transforma in lucruri bune pentru noi sau bune pentru altii.

De asta cand ne incepem ziua, cand ajungem acasa de la serviciu sau cand ne asezam la calculator, trebuie sa fim atenti sa incepem cu lucrurile care ne vor ajuta in primul rand pe noi, pentru ca altfel energia o sa ni se risipeasca pana ajungem la ele.

Lucrurile bune pentru noi, si pe care le voi numi "active", sunt actiuni care trebuiesc facute pentru a ne atinge un obiectiv. Eu de exemplu am ca obiective sa creez varianta online a cursului SEO pentru incepatori si sa scriu o carte despre afacerile online. Deci in fiecare zi ar trebui sa incep cu inregistrarea a 10 minute de curs sau cu scrisul unei pagini.

Asta in loc de lucrurile "reactive" cu care mi-am facut un obicei rau sa incep. La lucruri reactive intra toate acele actiuni care le sunt mai de ajutor altora decat tie: cititul si raspunsul la mailuri, cititul si comentatul articolelor din Google Reader.. Nu mai zic gatitul si curatenia.

De asta oamenilor angajati le e asa greu sa inceapa o afacere: te trezesti dimineata si mergi la seviciu unde ai grija de lucrurile altora, vii acasa unde gatesti sau cine stie ce mai faci si abia apoi se presupune ca lucrezi la afacerea ta.


Solutiile pe care le vad sunt fie trezitul mai devreme pentru a face macar o jumatate de ora de treaba pentru tine inainte de serviciu sau sa iti incepi weekendul cu lucrurile active.

Si asa se iese din cursa sobolanului.