Link Academy este o scoala populara in Serbia care de cativa ani si-a deschis portile si in Romania. Am avut ocazia sa le testez sistemul de cursuri online si in articol va povestesc parerea mea sincera despre ei si despre cursurile urmate.


Despre Link Academy

Se aseamana cu o facultate, sau cel putin cu ASE-ul, din multe puncte de vedere; perioada lunga de desfasurare a cursurilor, materie predata de profesori, teste si teme, optiune de invatamant la distanta cu suport de curs scris si video, plata la inscriere.

Diferentele sunt urmatoarele:
- scolarizarea dureaza un singur an
- materia predata e in legatura foarte stransa cu domeniul IT cursurile fiind de programare, design, multimedia, proiectare, administrare retele, IT Business..
- centrul este acreditat de Universitatea din Cambridge

Ca si la facultate insa au fost informatii care, mie cel putin, mi s-au parut prea generale. As fi vrut mai multe exercitii practice. In schimb daca nu stii nimic despre programare, Photoshop sau management, atunci e bine venit faptul ca te iau de la 0.

Celor care vor sa se inscrie la o facultate gen Spiru pentru a obtine o diploma, le-as recomanda clar sa investeasca banii in cursurile Link Academy, unde, daca se implica macar putin, or sa isi puna o baza buna pentru o cariera in IT, in doar un an.

Despre cursurile online

Nu stiu voi, dar eu ca sa ajung de acasa la facultate si inapoi, pierdeam 3 ore pe zi. Acum orice curs sau scoala pe care le voi face or sa fie online din acest prim motiv.
 
Platforma de E-learning mi s-a parut bine pusa la punct; navighezi usor printre lectii, iti apare mereu actualizat nivelul de materie parcursa si procentajul obtinut in urma testelor si temelor online, primesti pe email notificari care te anunta ce lectie iti recomanda profesorul sa incepi in urmatoarea zi.


Cursul de Photoshop m-a invatat de la ce face fiecare buton si unealta, pana la cum sa creezi imagini panoramice, cum sa automatizezi procese, cum pregatesti o imagine pentru tipar sau pentru a fi background la o pagina web, lucruri pe care nici Paint-ul si nici Pixlr.com nu imi permiteau sa le fac.

Sugestii de imbunatatire

Sunt mici greseli de ortografie in texte si notificari care ar trebui corectate. As fi dorit de asemenea sa pot comunica mai usor cu profesorul in legatura cu o anumita tema sau un test. Iar cateva raspunsuri din teste mi s-au parut ca se noteaza gresit: ce era corect conform lectiei, imi aparea ca raspuns gresit la rezultatul testului. In rest totul este ok.

In concluzie - recomand Link Academy celor care vor o cariera de viitor, indiferent ce varsta au si unde locuiesc, fiindca scoala ofera solutii pentru toti, plus o diploma recunoscuta international, de la una din cele mai autoritare institutii de invatamant, Cambridge University.