Se pare ca in seara aceasta, la cateva minute dupa ora 23, Nastase ar fi incercat sa se sinucida. Ziarele scriu ca n-a reusit dar ca s-a ranit la gat. Imaginile cu Nastase urcat in ambulanta nu aratau urme de sange sau violenta. La gat avea un fular si nu se vedea nimic. Desi in toate pozele apare cu ochii inchisi, Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase spune ca: "Este conştient, este OK".


"Adrian Năstase s-a împuşcat cu un revolver, în biroul său, după ce a cerut ofiţerilor de poliţie sosiţi să pună în îndeplinire mandatul de aducere, să îi acorde câteva momente pentru a-şi lua câteva cărţi. Sesizând gestul pe care intenţiona să-l comită, unul dintre ofiţerii sosiţi să-l ridice a intervenit reuşind să modifice traiectoria glonţului."

Impuscatura pare sa fie confirmata de unii dintre jurnalistii care asteptau in fata vilei din strada Zambaccian ca Nastase sa iasa din casa insotit de politisti. Jurnalistii spun ca ar fi auzit un zgomot asemanator unei pocnituri.

Pentru cei care nu sunt la curent, azi fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare de ÃŽnalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie în dosarul “Trofeul Calităţii”, pe care urmeaza sa ii serveasca la Penitenciarul Rahova. In dosarul Trofeul Calităţii fostul premier e acuzat că ar fi strâns ilegal fonduri pentru campania prezidenÅ£ială din 2004.

Reactii:

Primul ministru Victor Ponta ar fi venit rapid la spital pentru a se interesa de starea lui Adrian Nastase, spunandu-le jurnalistilor "Mă întreb dacă domnul Băsescu e fericit acum." ...

Crin Antonescu: "Din nopţile de 13-15 iunie `90 nu am mai trăit o noapte atât de cumplită"

Ion Iliescu: "Autorităţile au luat o decizie pripită. De ce trebuiau să-l ridice în această seară? Năstase nu merita un asemenea tratament"

Sa fie adevarat sau doar un plan pentru a isi castiga niste simpatie?

Eu cred ca domnul Nastse este un om foarte puternic si acesta nu e decat un plan.