Ati vazut pozele de pe Facebook si asteptati povestea? Ei bine, wait no more! In aceasta minunata seara de duminica mi-am adunat gandurile si incep sa va prezint Londra asa cum putini au sa v-o povesteasca.

Am aterizat la Luton Londra vineri dimineata.

Primul lucru dubios pe care l-am observat au fost pasarile - o combinatie infricosatoare intre vrabii si porumbei. Hitchcook o fi fost englez? (Wikipedia zice ca da, multumesc draga instinctule, te tii bine.)

Apoi evreii. La noi am vazut doi maxim, iar la ei pe aeroport erau grupuri grupuri, cu hainele sobre, cipicile si barbile lor lungi si roscate si cu novicele plapand si cu cipica pusa stramb langa ei - deh, incepatorii.

Ma enervase un englez in fata aeroportului care trebuia sa ne urce in primul autobuz care pleca, noi fiind primii in queue (coada de asteptare) dupa o ora de inghetat, dar m-a inmuiat repede duioasa expresie gen "mind your step" (scrisa, nu spusa), de la urcarea in celalalt autobuz care a venit si ne-a dus la Londra

(BTW, autobuz - dus: 16 lire de persoana, adica 160 de lei pana acum. Ka-ching!)

Drumul spre oras: Mai ciudat decat mersul pe stanga mi s-a parut sa vad pista de biciclisti pe autostrada. Primele casute londoneze ivite: cu unu sau doua nivele si din caramida rosiatica. Vremea: cetoasa. dar n-a fost nicio surpriza.

Oameni: unul care iesea la jogging, altii care isi plimbau cainii. Masini: sport, masini mult mai luxoase decat la noi. Un semn de circulatie de neinteles care se tot repeta: "No hard shoulder" pentru nu stiu cati yards. - un forum imi zice ca asta insemna ca soferul nu ar fi avut voie se opreasca pe distanta aia. Absenta benzii de urgenta gen.

Drumul Luton - Londra a durat aproximativ o ora dar a avut avantajul ca ne-a facut si un prim tur al orasului. Am identificat imediat ce magazine interesante erau pe Baker Street, Oxford Street. Si-o statie de metrou de care s-a dovedit ulterior ca aveam mare nevoie.

Ajunsi la Victoria Station, unde ne asteptam gazda, am vazut cu coada ochiului: portii de noodles la 5 lire si fete cu fuste mini si umeri goi in conditiile in care noi inghetasem de frig.

Si aici se incheie primul post despre Londra.. nu va zic despre urmatorul decat ca va contine poze :)