De ce sunt SEO

Mereu mi-am dorit sa cunosc gandurile oamenilor astfel incat sa ma port bine cu ei: sa-i pot face sa se simta confortabil, sa-i pot entuziasma si chiar sa pot sa-i supar daca mi-au facut o nedreptate.

Pana acum meseria care mi-a oferit cele mai multe insighturi a fost cea de SEO. Prin Google Analytics descoperi de la ce subiecte apreciaza oamenii pana la ce browsere folosesc. Prin Google AdWords KeyWords Tool afli ce cauta oamenii online, inclusiv ce dileme au, ce lucruri vor, indiferent de domeniu. Google Trends si Google Insights iti spun ce si cand o sa fie pe val, conform statisticilor.

O enormitate de informatii si toate la indemana mea!

Si celelalte meserii la care ma gandeam sunt cumva legate de aceasta pasiune a mea. Consilierea in cariera si consilierea in dragoste, amandoua necesita cunoasterea celuilalt, poate un pic mai bine decat se cunoaste el. In sensul ca unoeri ce credem ca ne dorim rational nu e acelasi lucru cu ce ne dorim emotional si cineva din afara ne poate deschide ochii.

Poate ca o alta meserie potrivita pentru mine ar fi de cercetator la un institut de neurologie. Mai exact as fi doctorita care iti pune casca pe cap si isi ia notite in timp ce iti arata imagini :D

Binenteles mi-as folosi puterile numai in scopuri bune:
- sa le zic mamelor cum sa se poarte cu copiii ca sa fie ascultatori si sa ajunga oameni de succes
- sa le zic barbatilor ceea ce femeile isi doresc dar nu stiu sa transmita
- sa le zic femeilor ce conteaza cu adevarat pentru barbatul de langa ele si pentru ce chiar nu ar trebui sa-si faca griji..

si multe si mai multe!

Cine a mai descoperit pasiunea care l-a impins spre meseria pe care o are acum?

3 comments:

Ilie spunea...

"Mereu mi-am dorit sa cunosc gandurile oamenilor astfel incat sa ma port bine cu ei: sa-i pot face sa se simta confortabil, sa-i pot entuziasma si chiar sa pot sa-i supar daca mi-au facut o nedreptate."

Parca ar fi un extras din viata micului manipulator social! :P

Mereu m-am gandit la Google Analytics ca un intrument de vizualizare a "trendurilor" si mai putin ca un ajutor in a cunoaste pe cineva :).

Pe cati din vizitatorii tai ii cunosti de fapt? Sti doar ca un anumit procent iti citesc anumite articole folosind Opera Mini, pe un mobil Android. Asta iti poate data o idee de produs, de "how to please", dar chiar ii cunosti?

Altfel stau lucrurile cu cei care se opresc si chiar pun niste comentarii ;)

...si poate ca vizitatorii blogului tau te cunosc mai bine decat ii cunosti tu pe ei

Anonim spunea...

"...si poate ca vizitatorii blogului tau te cunosc mai bine decat ii cunosti tu pe ei" poate prea bine

Ela Iliesi spunea...

Ilie, manipulator social sunt de mica, a trebuit sa lupt cumva cu sora si fratele, amandoi mai mari.

Eu cred ca prin programe ca Analytics, ClickTale cunosc vizitatorii unui site mai bine decat i-as cunoaste intrebandu-i ceva. Pot sa vad la ce paragraf s-au oprit si-au meditat, unde s-au oprit din citit.. Te sperie cate poti afla, iti zic :D

Anonim, nu ma deranjeaza sa ma cunoasca cineva prea bine, altfel nu mai scriam.