Ieri era sa-mi pierd cel mai bun prieten intr-un accident rutier. Pentru ca soferul conducea cu viteza si atentia i-a fost distrasa, si pentru ca niciunul din pasageri nu l-a convins sa incetineasca, din 30 de oameni aflati in autobuz, 20 au fost raniti, iar raniti inseamna lucruri pe care nu vreti sa le vedeti cand mancati, nu zgarieturi, iar 4 oameni au murit.

Din fericire Nede a fost dintre norocosii care au scapat cu bine dar pentru mine a fost un soc. Moartea unuia dintre noi era la o distanta atat de indepartata in timp (zeci de ani in care prietenia noastra nu parea ca o sa aiba de ce sa nu continue fara probleme) incat vreau sa fac niste schimbari in viata mea.

Asa ca am stat si m-am gandit cum sa fac sa traiesc mai mult,
pe scurt ce cred ca e de facut:
- identifica factorii de risc
- fii vigilent
- investeste in sanatatea ta - mergi la controalele pe care le amani
- evita sau opreste situatiile riscante - respecta regulile de circulatie
- fii pregatit - esti pregatit pentru un cutremur? stii ce sa faci si ce nu in timpul unei furtuni cu fulgere?

Daca aveti completari sunt binevenite.

Si aveti grija de voi. Am vazut atatea stiri de la ora 17 incat am ajuns insensibili la moarte, ni se pare ceva nebunesc si care nu ne poate atinge, dar nu realizam cat de aproape suntem prin lipsa noastra de actiune de o convulsie in mijlocul strazii sau de a ne tine in brate omul pe care il iubim in timp ce isi da ultima suflare.