Mananca roaga-te iubeste


Cu Mananca roaga-te iubeste a lui Elizabeth Gilbert am facut un experiment. Mai vedeam o parte din film mai citeam cateva pagini din carte. Un test pentru a vedea care din ele imi place mai mult.

Concluzia care s-a desprins a fost ca in film n-au incaput atata umor, intelepciune si lucruri interesante cate se gasesc in carte, asa cum in carte n-au avut cum sa intre muzica si imaginea vie pe care le-au pus in film.

Cum ii ziceam si Andrei, sfatul meu pentru cei care au citit cartea dar nu au vazut filmul este sa se astepte la o alta poveste, mai putin frumoasa ca a cartii dar plina de zambetul Juliei Roberts.

Actiunea din fim nu seamana in multe privinte cu cea din carte, au introdus scene, au cuplat scene, au introdus personaje, au scos personaje. Dar filmul merita vazut pentru ca la final, in mod surprinzator, exista ceva ce bate cartea.

8 comments:

Anonim spunea...

Ma bucur mult ca ai scris despre carte/film. Din fericire, avem gusturi aproximativ asemanatoare, asa ca m-am hotarat sa vizionez filmul, in ciuda atator lucruri negative citite in alta parte despre el. :)

Ela Iliesi spunea...

Sper sa-ti placa. Mai pregatesc un articol cu filme, o sa-l public sapt asta.

Anonim spunea...

Am văzut și eu filmul ieri, pot spune că a fost bunicel, deși nu la înălțimea așteptărilor care le aveam după ce am citit despre film :(
Am încercat și eu același experiment cu filmele din seria Amurg, cartea oferă mult mai multe amănunte... merită citită...

Mihai spunea...

poate sa-mi explice cineva ce-i cu nota de pe imdb? filmul asta e un fel de sex and the city, doar pentru femei?

Ela Iliesi spunea...

Ovidiu, sa ma ierte Julia Roberts dar eu la niciun film de-l ei nu ma uit cu asteptari :D

Mihai, da, e exact ca Sex and the City. Despre femei si relatiile lor; relatia cu ele, relatia cu altii

Andra T. spunea...

ma bucur ca ai scris despre carte, astept insa articolul despre care film.. nici acum nu am reusit sa-l vad, din pacate.

irina spunea...

Am citit si eu cartea si a fost suuuuper :X Am ras cu pofta, am "meditat", m-am minunat, am zburat, am tipat, am plans... Chiar mi-a placut!

Ela Iliesi spunea...

Da, e super cartea! Cam o data la doua pagini gaseai ceva de ras sau de meditat.