Eram mica mica si fratele si sora mea erau doar ceva mai maricei. Mama ne-a dus sa ne jucam in ultima camera a casei sub cine stie ce pretext. Tin minte ca ne simteam foarte bine cand dintr-o data a intrat mama in camera si ne-a intrebat: "Dar de ce nu ati venit cand v-am strigat? A venit Mos Craciun si a adus bradul."

Am luat-o toti la fuga sa il vedem. Am deschis usa de la intrare si pe scara gri am vazut bradul proptit de perete dar Mosul nu era nicaieri. "Gata, a plecat" ne-a zis mama, "Pai, daca nu ati venit cand v-am chemat. El v-a asteptat, uite", zice ea si mergem sa ne arate dovezile din frigider, "a mancat tort, a baut din paharelul asta."

De-ar fi stiut saraca mama ce suparare o sa imi produca cred ca nu mai punea in scena actul asta. Oi fi fost eu mica dar stiam ca oricui ii ia macar cateva minute sa manance o bucata de tort - si ce fel de mama e ea daca nu e in stare sa faca doi pasi sa ne cheme cand ne viziteaza tocmai Mos Craciun?

Si dai si plangi, de ce tocmai eu sa am o mama asa de rea. Sa-l tina ea pe Mosul la povesti doar pentru ea. Sa ciocneasca ea cu el si sa manance ei impreuna tort. Pai ce, ea a fost cuminte tot anul, ea a invatat poezii pentru el?

Acum rad dar ce drama mare s-a produs atunci in lumea mea cea mica. Ce important trebuie sa fi fost pentru mine Mosul.

Oricat m-as chinui nu-mi pot aduce aminte cand si de ce am incetat sa mai cred in Mos Craciun. Dar imi ajunge sa vad un film ca A Christmas Story sau The Polar Express si iata-ma din nou, mica si in picioarele goale pe holul rece al blocului, uitandu-ma lung dupa Mos Craciun.


~~~

Pentru copii nimeni nu e asa bun ca el, sa nici nu te cunoasca si totusi sa vina pe frigul ala sa iti aduca in fiecare an cadouri. Nici un personaj nu e asa magic, sa le aduca la toti copiii din lume cadouri in aceeasi noapte si niciunul sa nu il prinda.

Ce bucurie trebuie sa simti ca si copil cand Mos Craciun iti raspunde la scrisoare. De aceea site-ul prietenei mele Simona cu Scrisori de la Mos Craciun mi se pare o idee minunata. Cu doar 20 de lei primesti prin posta o scrisoare personalizata si trimisa plic in plic.



Pentru ca site-ul inca nu se gaseste pe prima pagina google la cautari ca "scrisoare de la Mos Craciun", Simona s-a gandit ca i-ar fi de ajutor un concurs pe bloguri cu ajutorul carora sa stranga linkuri si popularitate.

Gasiti aici concursul Scrisoare de la Mos Craciun. Eu n-am sa particip fiindca am participat la organizarea lui si nu vreau sa se puna la indoiala corectitudinea acordarii premiilor, dar va urez inspiratie, ca sa scrieti repede articolul necesar si sa fiti printre primii 20 de participanti, si mult noroc, fiindca sunt sigura ca le-ati gasi o intrebuintare celor 100 de euro.