Am realizat ca multe din filmele care mi-au placut si al caror subiect il aduc frecvent in discutii au in mod ciudat la baza niste frici ale mele:

1.Eu cred ca cele mai greu de infruntat boli sunt cele psihice. Cat timp esti inca in stare sa rationalizezi pe cat posibil lumea in care traim si sa iti ridici singur moralul poti sa te lupti cu multe.

2.O alta frica de-a mea este pierderea amintirilor. Aceasta si nebunia le vad ca strans legate, daca pierdem informatia, pierdem si legaturile, intelesurile, sensul. Bine-ar fi batranetile sa ne gaseasca pe toti cu jurnale scrise.

Lungmetrajele cu pricina ar fi The Notebook, 50 first dates, Memento.. dar acestea le-am vazut relativ de curand si m-as mira sa nu stiti deja despre ce e vorba in ele.

In schimb, exista un episod pe care mi-l amintesc clar din Zona Crepusculara desi l-am vazut acum 14-15 ani pe putin. Cam tot pe atunci ma uitam si la Tales from the Crypt dar nimic nu m-a speriat si nu m-a pus pe ganduri ca acest Twilight Zone.

Prin urmare va recomand sa urmariti "Wordplay", al 3-lea episod din prima serie. L-am gasit pe youtube, aici prima parte si aici a doua.

Ca sa inchei intr-un ton vesel, mai exista un serial din care imi amintesc scene pe acelasi subiect: Married with Children. Kelly Bundy trebuie sa invete diverse lucruri doar ca exista o limita pana la care creierul ei poate stoca informatii. Odata ce aceasta e atinsa la fiecare lucru nou aflat lui Kelly i se sterge din minte un alt lucru cum ar fi: Buck, sunetul soneriei, "first dinner then sex"..

ps: Irina traieste in zona crepusculara :P