Treptat am inceput sa-mi micsorez lista de bloguri pe care le citesc. Bloguri noi inca mai sosesc, dar multe dintre cele adaugate in trecut isi iau acum obstescul unsubscribe.

Cu blogurile, ca si cu oamenii; e usor sa intuiesti daca sunt pe gustul tau, dar e greu sa stii daca o sa iti intre sau nu la suflet.

Cum imi dau seama daca relatia noastra o sa functioneaze

Pentru a testa daca un blog mi se potriveste, trebuie sa ii simt pulsul iar asta dureaza si pana la cateva luni. In primul rand ma intereseaza calitatile tale ca om urmate de indemanarea ta ca blogger. Analizez daca ai un continut care ma informeaza asupra unor lucruri de interes pentru mine, daca ma binedispui, imi dai subiecte noi de gandire si daca ma inspiri. Ma influenteaza mai ales parerile tale personale si franturile pe care mi le prezinti din viata ta. Esti sau nu un om pe care mi-as dori sa il cunosc?

Importanta e si atitudinea pe care o ai fata de cititorii tai, faptul ca raspunzi sau nu la comentarii, daca da - modul in care o faci, si reciprocitatea gestului. Daca ma anunti atunci cand urmeaza o perioada in care n-o sa mai scrii sau daca imi ceri parerea inainte de a schimba ceva la blog, sunt plusuri care contribuie la decizia mea de a te citi in continuare.

Frecventa posturilor e mai putin importanta; te privesc cu admiratie daca reusesti sa scrii zilnic, dar sunt sanse mai mari sa te citesc cu maxima atentie daca ai 2-3 articole pe saptamana. Sunt bloguri updatate foooarte rar pe care inca le urmaresc, dar numai fiindca ii cunosc pe "stapani" si stiu ca duc vieti prea-pline. Si mai sunt si blogurile parasite pe care inca le bantui cu speranta ca intr-o zi vor prinde iar viata.

Blogurile mele dragi

All This Crazy Mess - E mica, e gay si e suparata pe buna dreptate pe multe lucruri din tara asta. Are in schimb mici bucurii culturale, ii place sa intalneasca persoane deosebite si interesante, ca ea, iubeste si sufera exagerat, cum numai la o varsta de eleva se poate, si cel mai important - evolueaza foarte rapid.

Ama - Am vazut-o in Timisoara dar am inceput s-o citesc abia cand m-am intors in Bucuresti. M-a cucerit cu povestile ei precum cea cu derdelusul labutelelor de pisici pe parbrizul masinii, cu pozele topitoare pe care le face animalutelor ei, si mi-a castigat respectul cu pasiunea pentru carti, reading challenges included. In ultima vreme povesteste despre aventurile ei cu Prima Casa.

Andrei Rosca: My way - Mai intai a fost baiatul care are un blog despre dezvoltare personala, al 2-lea sau al 3-lea blog pe care l-am citit. Apoi a devenit Andrei Rosca de la bookblog, cei care au fost premiati la RoBlogFest. De la o intalnire draguta a devenit Andrei de la Schimb de Carti, iar mai nou am descoperit ca are si cel mai informativ blog de marketing, basicmarketing.ro. Si sunt sigura ca mai sunt multe de descoperit.

AntiBlog - Mie si Elizei ne cam plac aceleasi filme si muzici, traim cu parerea ca suntem spirite de baieti in copruri de fete, avem surori care ne-au chinuit cand eram mici si inca vreo 90 de lucruri in comun, dar ce imi place cel mai mult la ea sunt de fapt partile care mie imi lipsesc: ca hotararea si curajul de a locui on her own, debitul verbal si un job de vis.

Calare pe vacuta - Ca un baiat se hotaraste sa invete sa mearga pe motocicleta nu mi se pare neobisnuit. Interesant e insa daca e vorba de un baiat cu o dizabilitate din nastere la mana stanga care in demersurile lui isi da seama ca e printre putinii, sau poate chiar primii care s-au incumetat la asa ceva la noi in tara, desi in afara disabled bikers inseamna numeroase comunitati, organizatii, site-uri.. Cititi pe blog mai multe despre neregulile descoperite, despre ce adaptari are nevoie "fierul" si alte povesti din aventura lui.

Cerebel Mic (France) - Lui Vlad ii plac pozele, melodiile bune si scurtmetrajele si mie imi place ca impartaseste tot ce gaseste mai bun. Din cand in cand mai posteaza si numele sau imaginea unei carti, a unui citat sau o lista de filme, dar pe mine cel mai mult ma bucura suprizele muzicale pe care mi le face. De asemenea il consider si o inspiratie deoarece in selectia lui de poze gasesc de fiecare data un portret pe care mi-ar placea sa il schitez.

- va urma -