Am gasit recent un site unde iti poti face un test gratuit (dar cu rezultate limitate) de consiliere in cariera. Cu ocazia asta, dupa 71 de pagini de intrebari, am aflat foarte multe despre mine, de fapt, am aflat atatea despre Otilia ca incepuse sa nu mai imi placa fata asta pana sa termin de citit rezultatele.

De exemplu eu aveam o parere buna despre capacitatile ei matematice dar am aflat ca .. "Pentru Otilia matematica nu este deloc punctul forte. Cel puţin la nivel de preferinţe mentale. Problemele matematice par a deveni şi mai mari dacă Otilia încearcă să le rezolve."

I-auzi! Cand faceam eu integrale duble .. nu, mint, eram indragostita cand s-au predat astea si niciodata nu mi-au placut limitele si integralele pentru ca nu le intelegeam. Dar zau ca-mi place matematica. Mai putin calculele mintale :)) dar la rezolvat pe hartie probleme oricat de complicate si lungi ma descurc f bine, zic!

Apoi, din pdv al temperamentului, desi "Otilia are o fire altruistă, oferindu-se în ajutorarea altora, Otilia manifestă mai multă bunăvoinţă faţă de cei cu care nu a stabilit o legătură apropiată, formală sau organizaţională." Cu alte cuvinte imi plac strainii si as fi dispusa sa fac lucruri pentru ei numai fiindca nu ii cunosc mai bine. Cu familia, prietenii si colegii in schimb.. prapad!

"În general, Otilia nu observă şi nu reţine detalii verbale." Asa ca decat sa-i spui mai bine scrie-i pe un bilet.

Daca speram sa am vreun talent artistic ei bine NU, "Otilia are puţine preferinţe artistice, iar acolo unde acestea sunt mai scăzute, probabil că talentele artistice nu au fost dezvoltate suficient pentru a fi transformate într-o abilitate."

Trecand peste aceste aspecte, am aflat si lucruri adevarate: "Otilia nu preferă să lucreze cu echipamente de mare tonaj" sau sa conduca masini, dar si interesante, cum ar fi ca "Otilia poate suferi, literalmente, de „claustrofobie de sistem”", dar si de ce sunt atat de pasionata de cititul blogurilor, cartilor, revistelor, de mancatul filmelor pe paine, de deslusit mesajul din versurile cantecelor..

"Otilia are preferinÅ£e ÅŸi motivaÅ£ii provenite din înÅ£elegerea profundă sau “reală” a sensului ideilor ÅŸi cuvintelor ÅŸi din folosirea efectivă a acestora în comunicarea orală sau scrisă. Acest factor determină căutarea intenÅ£ionată a ideilor altora, pentru întrebuinÅ£are personală, asimilare, înÅ£elegere, etc. Sursele pot fi cărÅ£i, alte publicaÅ£ii, documente, teatru, filme, televiziune, “reÅ£eaua informaÅ£ională” sau internetul, etc. Accentul se pune pe colectarea informaÅ£iilor."

Sper ca voi sa aflati lucruri mai placute despre abilitatile voastre. Pentru a urma testul trebuie sa va faceti cont aici si cautati evaluarea gratuita. Succes!

ps: da, Otilia e my middle name. :)