Mi-am amintit, in timp ce citeam blogul Cristinei Bazavan, cum ma plimbam acum cativa ani cu Nedelca pe la Universitate si mi se pare ca o vad pe bunica. Bunica mea care desi a calatorit din Nemţia pana in Bucovina la varsta frageda, n-a mai parasit de jumate de viata satul de munte unde locuieste acum.

Sosia lu' bunica astepta sa traverseze strada dinspre Fântani spre Intercontinental asa ca l-am tras pe Nedelca dupa mine si m-am dus cat mai aproape de ea ca sa o pot inspecta mai bine. Se pune verde si cum ne tineam noi asa dupa ea batranica se uita si ea din mers la mine, iar la un moment dat se opreste si imi zice:

Nu te superi ca te intreb, dar cum te cheama? ca tare mai semeni cu o nepotica de-a mea.

Eu si Nedelca ne revenim din soc si ii spun sosiei bunicii ca exact asta ii spuneam si eu amicului meu acolo de fata. Nu mai tin minte decat ca si nepoata ei locuia intr-un alt oras de care de cativa ani m-au legat mai multe lucruri, care mai de care mai ciudate: Galati. Atat cu bunica.

Despre oamenii din Galati. Nu cunosc multi, dar pe cati ii stiu, fata de toti am avut in general o prima reactie de retinere, in conditiile in care in mod obisnuit sunt exact invers, f sociabila etc. Dupa care ajung sa ii cunosc mai bine si sa imi placa f tare. Vezi Vladut, vezi Mihai (da, ma, tu :P), vezi Iulia.

Despre Iulia. Frumusica, desteapta rau si ocupata tot timpul. Cateodata mi se pare ca traieste o viata pe care cumva ar fi trebuit sa o traiesc si eu. Preda copiilor, reuseste sa faca atatea lucruri, e independenta, bine pe picioarele ei si totusi sensibila, feminina, traieste povesti de dragoste din acelea care te pun cel mai tare la incercare.

Despre incercari. Luna asta a fost pentru mine una din acelea in care cresti mult. Si-am reusit sa fac asta pe mai multe planuri cu ajutorul oamenilor care stiu cum sa trezeasca in mine dorinta de a face lucruri. Nu intru in detalii, dar, e probabil prima oara cand reusesc sa evoluez fara suferinta. Mai am doua examene, unul peste o ora. Toate de pana acum au fost luate si-am terminat si jumate din licenta. Am fugit :P