Afine si alte cuvinte

Cel mai frumos film pe care l-am vazut la cinema.

*

Eu stiu ca euforia e o senzatie intensa de beatitudine si fericire, adica un fel de "beautiness" - cum a zis prietena mea Vera la olimpiada de Engleza din clasa a 10-a, cand nu stiu cum a facut ea de-a inventat cuvantul asta si l-a folosit drept lait motiv al intregii lucrari.

Foarte frumos cuvantul de altfel, format din "beauty" si "happiness", si prin urmare, o definitie buna pentru euforie.

Sentimentele sunt pentru mine busola in ce-mi priveste harta deciziilor, iar euforia o simt ca pe confirmarea unei alegeri bune. Cand ceea ce simt e prea urat/greu/confuz atunci imi repet in gand "Don't let your feelings ruin your life" si ma ghidez dupa fapte.

*

EUFORÍE s.f. 1. (Liv.) Stare de fericire, de beatitudine. 2. (Med.) Falsă senzaţie de fericire, manifestată ca simptom al unor boli nervoase sau provocată de substanţe narcotice.

*

Acum studiez un cuvant nou: libertate.

5 comments:

Annie spunea...

Eu nu l-am vazut la cinema, l-am vazut alone in my bed:) Mi-a placut foarte mult. Ma gandeam sa scriu intr-o zi un articol despre tipologiile feminine regasite in "My Blueberry Nights"!:)Si totusi, sunt constienta ca, la fel ca in "Sex and the City", idealul feminin are trasaturi comune tuturor tipologiilor.

Si mie mi-a placut mult de tot filmul. Si mai ales melodia aia faina... daca vrei sa o cauti pe net: Cat Powers - The Greatest. :)

Ela spunea...

@annie: f frumoase si totusi f diferite cele 3. A stiut Kar Wai Wong pe cina sa aleaga. Ai mare dreptate cu ce spui legat de fetele din SATC.

@tomata: Mi-a placut si melodia asta dar cel mai muuult varianta la melodia lui Umbeyashi, cea din In the Mood for Love - alt film f frumu al lui Kar Wai Wong. :)

natty spunea...

de mult voiam sa vad filmul...:) l-ai vazut? ti-a placut?
:*

Annie spunea...

Eu consider ca sunt cele 4...:) U know, the one with the french hair cut... Katya:)