Ai nevoie de:
- 500g macaroane (nu spaghete da? ma-ca-roa-ne)
- 500g telemea (sarata dar nu foarte)
- 5 oua
- o rotita mica de cascaval
- un borcan de sos picant
- doua linguri de pesmet (picant ori ba)
- doua de ulei
- doua lingurite de sare

Instrumente:
- oala pentru fiert macaroane
- oala pentru cuptor
- razatoare pentru branza
- sita de stors macaroanele de apa (optional)
- manusa sau prosop de bucatarie (optional)

Spalat bine pe maini, prins parul sus, pus sortulet, suflecat maneci. Mai intai, dai drumul la aragaz, un ochi mai mare si cuptorul. Umpli oala cu apa si o pui la fiert. Pui in apa o lingurita de sare si o lingura de ulei.

Speli bine branza si apoi o razi, nu foarte mic, intr-o farfurie. Apoi spargi ouale, pe rand cate unul, mai intai in canuta si-apoi in alta farfurie cu celelalte. In felul asta daca e unul cu probleme nu te chinuiesti sa il scoti din amestec. Le pui o lingurita de sare si le bati cateva minute.

Pana fierbe apa poti sa mai razi rotita de cascaval si sa desfaci punga cu macaroane. Odata ce fierbe, dai focul mai incet si pui macaroanele. Ca sa nu se lipeasca intre ele e bine sa le rupi in doua cand le pui si sa le amesteci incet cu o lingura. Apoi le lasi la fiert.

Pui o lingura de ulei in oala pentru cuptor si o intinzi bine in tot vasul. Apoi tapetezi bine interiorul cu pesmet. Amesteci branza cu ouale. Verifici daca s-au fiert macaroanele, mai speli un vas..

Daca macaroana-i fiarta atunci poti sa iei oala de pe foc si sa scurgi apa din ea. Peste macaroane torni mixul de branza cu oua. Ridici bine macaroanele de pe fundul vasului, sa se amestece bine, si-apoi le rastorni in oala tapetata. Se niveleaza si se baga la cuptorul incins.

Dupa 20 minute scoti cu grija si protectie oala din cuptor si presari cascavalul ras pe toata suprafata la vedere. Bagi la loc. Dupa 15 minute scoti si pui cateva linguri din borcan pe deasupra. Se mai lasa la cuptor 5 minute si e gata.

Pam pam!

Pofta mare :)